Refaceţi sistemul spart

Întrebare: Oamenii sunt organizați astfel încât toată lumea are un sistem imunitar diferit. Există oameni care se nasc cu anumite tipuri de afecțiuni genetice, abateri etc. Există astfel de abateri în spiritualitate? Învață știința Cabalei cum să se scape de ele? La urma urmei, există lucruri care sunt invizibile pentru ochiul uman.

Răspuns: Totul este determinat în punctul nostru de plecare. Fiecare dintre noi este o celulă a unui singur organism numit „Adam”. Acest sistem a fost creat de lumina superioară și împreună cu ea, participă la tot ceea ce se întâmplă și la ceea ce există.

Lumina superioară acționează asupra acestui sistem și se schimbă treptat, își dezvăluie proprietățile și la rândul său, (sistemul) afectează lumina prin feedback-ul său. Suntem particule ale acestui sistem.

Sistemul a traversat o măreaţă perioadă pe calea de dezvoltare sub influența luminii care l-a creat, l-a împlinit și l-a spart. Și acum toate particulele sale se află în diferite stări de înjumătățire și de degradare. Trebuie să le reunim din nou în același sistem în care au existat înainte de spargere, adică să-l restaurăm.

Imaginați-vă o jucărie care a fost asamblată din cuburi și apoi a fost spartă, iar acum trebuie să asamblezi aceste cuburi în același sistem. Aceasta este munca noastră și este foarte dificilă.

Trebuie să ne schimbăm natură pentru a ne apropia unul de celălalt, „cub la cub”; trebuie să dorim această conexiune – înțelegând cu ce cuburi să lucrăm, cum trebuie să interacționăm și de ce facem asta – pentru că altfel unificarea nu va avea loc.

Dar noi înșine nu avem putere pentru acest lucru. Dorim doar, ca acest lucru să se întâmple. Prin urmare, toată munca noastră este să invocăm influența luminii superioare, forța unificatoare care ne va aduce treptat într-un întreg, așa cum eram înainte de spargere.

Procesul de restaurare este chiar această secvență a stărilor prin care trebuie să trecem. Aceasta este viața noastră spirituală.

Însă viața noastră corporală este mult mai ruptă și mai împrăştiată. În această viață, înfăptuim doar o cantitate mică de acțiuni spirituale, deși nu înțelegem acest lucru. Dar dacă dezvăluim știința Cabalei pentru noi înșine, atunci putem atrage influența luminii superioare care ne va aduce împreună, ne va uni, condensa și ne va conecta la acele stări în care am existat anterior.

Lumina superioară înțelege cum să facă acest lucru. Dezvoltă gene spirituale în noi care ne conectează. În filme putem vedea cum o combinație de diferite structuri chimice, proteice formează un fel de sistem și în același mod ne unim în structurile noastre interne.

Extern nu îl simțim. Dar dacă noi înșine ne străduim pentru unitatea internă, vom începe să simțim cum suntem conectaţi sau deconectați unul de celălalt. Și aici avem deja liberul arbitru: facem acest lucru noi înșine sau invocăm influența luminii superioare. Acesta este modul în care acționăm. Aceasta este soarta noastră.

Nu trebuie să așteptăm ca natura să ne învețe, prin tot felul de lovituri și pedepse, că merită să fim mai aproape unul de celălalt. Dacă începem să ne direcționăm corect către lumina superioară, astfel încât să efectueze aceste acțiuni asupra noastră, ele vor trece repede și vom putea simți unitatea.

În această unitate, vom dezvălui întregul sistem, forța superioară și stările noastre corecte prezente și viitoare. În principiu, chiar și în asociații mici, vom putea simți o stare asemănare cu starea finală corectă. Acest lucru este ceea ce putem acum să dezvăluim, şi, să ne străduim.

Din „Fundamentele Cabalei” – KabTV, 2/2/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed