Reînnoire în muncă

293.1Ar trebui să fim atenți la dezvoltarea obiceiurilor în munca noastră, deoarece ne obișnuim deja cu un anumit punct de vedere și nu reușim să vedem nicio reînnoire în muncă. Dar, de fapt, în fiecare zi trecem prin noi stări, noi dorințe.

Prin urmare, trebuie să luptăm împotriva rutinei, obișnuindu-ne cu ceva și în niciun caz să nu ne permitem să acționăm automat, din obișnuință.

Este foarte important să recunoaștem noi Reshimot, noi dorințe, noi relații și lucruri noi care ni se cer în fiecare moment. Așa vom avansa. Și dacă nu observăm nimic nou, atunci suntem blocați într-o stare moartă. A trăi în spiritualitate înseamnă revelarea constantă a unui nou Reshimot. Și dacă nu văd revelarea noilor stări, atunci nu trăiesc.

Obiceiul este bun numai în acțiunile mecanice din această lume, așa cum se spune: „Lumea se întoarce ca de obicei”. Astfel, ar trebui să ne ținem de aceeași rutină zi de zi și să ne gândim foarte atent înainte de a schimba ceva.

În timp ce în spiritualitate, fiecare zi ar trebui să fie ca nouă. Adică trebuie să recunoaștem constant noi stări, noi dorințe, noi condiții și să avansăm din ele. Se pare că apare prea multă noutate faptul că alergăm în aceeași rutină, dar atitudinea mea poate fi nouă. Dacă încerc să găsesc o reînnoire în atitudinea mea personală, interioară, atunci avansez.

Trebuie să fiți gata să acceptați o nouă revelație, o nouă atitudine și să vă țineți de cei doi poli, urcare și coborâre, astfel încât lumina să fie dezvăluită din întuneric. Nu este bine dacă cineva este înclinata spre o extremă. Numai copiii mici trăiesc în stări polare, fie că se distrează incontrolabil, fie plâng amarnic. Omul care se mișcă corect de-a lungul căii spirituale rămâne în trei linii: dreapta, stânga și linia de mijloc.

Pe de o parte, el încearcă să rămână cât mai aproape de Creator și, în același timp, examinează dorințele care îl separă de Creator. Și din aceste două stări, el încearcă să construiască o linie de mijloc, conectând de fiecare dată toate stările sale, negative și pozitive, și direcționându-le către Creator, pentru că provin din aceeași sursă.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 11.06.2021, „Fiecare zi va nouă în ochii tăi

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: