Relația naturii cu umanitatea

Întrebare: Putem, într-o stare de izolare, din micile noastre scoici separate între ele, să percepem acea idee generală, acel mesaj general, presiunea pe care natura o are asupra noastră?

Dacă da, cu ce ar trebui să înceapă omul? Cu familia sa, cu țara sa sau cu toată lumea deodată? Cum poate să iasă din carapacea sa? Unde este spațiul său în care poate simți presiunea corectă?

Răspuns: Pentru început, trebuie să înțelegem că nu este vorba de nicio acțiune fizică cu brațele, picioarele sau limba. Mișcările noastre trebuie să fie interne pentru a fi conștienți de noi înșine ca fiind un singur organism care, în Cabala, este numit suflet sau Adam.

Adam nu este prima persoană, așa cum obișnuiam să gândim. „Adam” tradus din ebraică înseamnă „Om”. Întreaga comunitate umană în ansamblu se numește Adam.

Prin urmare, trebuie să avem în vedere că natura se referă la noi ca Adam, adică umanitatea comună.

Și dacă, în conformitate cu dezvoltarea noastră, nu ajungem la concluzia că suntem un Adam comun, adică un sistem în care toată lumea este interconectată și trebuie să se sprijine reciproc, atunci în acest sistem există o rupere între ceea ce suntem noi cu adevărat: egoisti, înstrăinați și ostili unul față de celălalt și, ceea ce ar trebui să fim astăzi conform dezvoltării noastre ca parte a naturii.

Diferența dintre ceea ce natura are nevoie de la noi și ceea ce suntem noi cu adevărat dă naștere la tot felul de impacturi din natură. Acestea sunt probleme de mediu și tehnice, inclusiv viruși și orice altceva.

Toate consecințele negative care apar la nivel global în societatea umană, în fiecare dintre noi și între noi, sunt rezultatul incompatibilității noastre cu sistemul unic, comun, numit Adam.

De asemenea, Adam este tradus ca „similar cu natura” sau „similar cu Creatorul”, din cuvântul „ha dome” – „similar”. Și se dovedește că, în fiecare moment al dezvoltării, gradul lipsei asemănării noastre cu natura integrală provoacă, din partea sa, un impact negativ care se manifestă la diferite niveluri: mineral, vegetal, animal sau uman.

Acum se manifestă sub formă de discrepanțe la nivelul animal, adică sub forma unui coronavirus.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 19/04/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: