Relevanța cărții Zohar

165Cartea Zohar a fost scrisă în secolul al II-lea de zece cabaliști care s-au adunat într-o peșteră, au scris-o pe o perioadă lungă de timp și apoi au ascuns-o. Cartea a fost găsită în secolul al XI-lea, dar nu a fost dezvăluită cu adevărat decât în ​​secolul al XX-lea. Din acel moment a devenit potrivită pentru înțelegerea și utilizarea de către cabaliști. Și înainte de asta nici măcar cabaliștii nu o puteau înțelege.

Marele cabalist al secolului al XX-lea, Yehuda Ashlag (Baal HaSulam), a scris Comentariul Sulam la Cartea Zohar și a devenit o carte de lucru pentru noi. De ce? Dacă ne adunăm între noi în grupuri de zece, așa cum au făcut cei care au scris Cartea Zohar, încercând să ne unim unii cu alții pentru a dezvălui lumea superioară și a o descrie, acționăm în același fel și atunci începem să înțelegem ce au scris.

În timpul nostru, Cartea Zohar devine deosebit de relevantă pentru noi, deoarece acum au coborât în ​​lumea noastră suflete care sunt capabile și gata pentru o astfel de înțelegere. Și deși această carte a trecut prin multe generații, în generația noastră a devenit cu adevărat un instrument pentru înțelegerea universului adevărat și gestionarea propriului destin.

KabTV „Conversația despre Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed