Responsabilitatea pentru creșterea copiilor

Întrebare: Cine, în opinia dumneavoastră, este responsabil pentru creșterea copiilor: familie, școală, mediu? Care este rolul fiecăruia dintre acești factori?

Răspuns: Rolul principal în creșterea copiilor revine părinților lor.

Părinții sunt obligați să se ocupe de creșterea copiilor; nu poate fi altfel. Oricât de mulți supraveghetori și profesori ar pune statul, nimeni nu poate înlocui persoana care are dragoste instinctivă pentru copil.

Observație: Dar în condiții moderne, un copil are foarte puțin timp acasă. Deci, o persoană este crescută de societate, școală și muncă.

Răspunsul meu: Ne-am organizat lumea astfel. Asta avem! Egoismul nostru este configurat astfel încât să fim gata să ne despărțim de copiii noștri cât mai curând posibil.

După 15-20 de ani, copiii știu că trebuie să plece de acasă, iar părinții sunt deja pregătiți pentru ca aceştia să înceapă o viață independentă. Și vor continua să aibă grijă de ei înșiși.

Cu alte cuvinte, atunci când construim o societate, punem deja bazele viitoarei relații sociale, inclusiv a relațiilor de familie.

Întrebare: În familia modernă, copilul este învățat să ia tot ce are nevoie din această lume, adică să fie egoist. Pe de altă parte, societatea promovează prin școli și mass-media să fie altruistă, amabilă și să ajute pe toată lumea. Și copiii primesc mesaje conflictuale. Ce este corect aici?

Răspuns: Nimeni nu are dreptate. Este necesar, așa cum se spune, să mergi de-a lungul liniei de mijloc: acolo unde este necesar, trebuie să existe o anumită rigiditate și, acolo unde nu este necesar, mai ușor. Un comportament de mijloc binevoitor ar trebui să predomine întotdeauna.

Din „Era post-Coronavirus” de la KabTV, 21.05.2020

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: