Ridicarea dorințelor pământești

261Întrebare: Femeile se împart în grupuri de zece și se întâlnesc adesea pe Zoom® și se conectează între ele la telefon. Dar nu există nici un efort de diseminare. Se pare că ele încearcă să imite munca bărbaților și să nu facă ceea ce le sfătuiți, să devină mai puternice în diseminare.

Cum poate fi schimbată asta? Cum poate diseminarea să devină activitatea preferată în grupurile de zece de femei?

Răspuns: Nu știu cum să susțin asta.

Trebuie să înțelegeți acest lucru din structura vasului general despre care îvățăm. Dacă nu există unitate între noi sau dacă unitatea noastră nu are ca scop extinderea spre exterior, nu vom putea primi nimic.

Suntem partea superioară, capul vasului, numit GE (Galgalta ve Eynaim), care include Keter, Hochma și Bina. Cealaltă parte a Partzuf este numită AHP (Awzen, Hotem, Peh) și este formată din partea inferioară a lui Bina, ZA (Zeir Anpin) și Malchut.

Putem primi lumina de sus, de la Creator doar în măsura în care suntem integrați în dorința vaselor inferioare.

Deci, dorința în partea inferioară a vasului trebuie să fie precisă, o deficiență din vasele inferioare (de la oameni). Dar dacă nu există o astfel de dorință de bază, nu vom primi nimic de sus.

Este foarte simplu. Nu poți face nimic fără dorința potrivită, fără să vrei să corectezi ceva. Noi, partea superioară, ne pregătim doar pentru corectare, astfel încât corectarea ne va ajuta să simțim partea inferioară, dorința tuturor oamenilor din lume și atunci vom putea să le ridicăm dorința către Creator.

Așa lucrăm.

Acesta este motivul pentru care suntem numiți Israel, Yashar-El, direct către Creator, în timp ce ei sunt numiți corpul general, vasul general.

Ei nu se pot corecta în niciun fel. Numai noi le putem corecta. Fără ele, nu avem nimic de corectat. Aceasta înseamnă că legătura cu Creatorul poate fi doar dacă le luăm mai întâi dorințele și le ridicăm sus, apoi vom putea fi în contact cu Creatorul.

Deci, fără diseminare, nu există nicio speranță ca, Creatorul să se raporteze la noi în vreun fel, deoarece toată munca noastră provine din dorința pentru scopul creației pe care am primit-o de sus. De ce ne-a dat Creatorul dorința noastră? Astfel încât să ne formatăm și să începem să ridicăm dorința restului vasului către El. Atunci vom fi cu adevărat la locul nostru potrivit, vom sluji corect Creatorului și vom deveni slujitorii Lui.

Dar dacă nu folosim dorința Creatorului, care ne-a fost dată pentru a ne întoarce către lume și a ne conecta cu dorințele și suferințele lor și să le ridicăm în sus, nu este nevoie de noi pentru că nu putem cere pentru noi înșine.

Toate cererile noastre pot fi doar pentru a conecta lumea la Creator. Doar în acest scop existăm.

Deci, nu spera să-l atingi pe Creator, să-L dezvălui, să fii în contact cu El, dacă nu începi să ridici la El dorințele necorectate, spulberate ale lumii.

Din „Fundamentals of Kabbalah” de la KabTV, 13.02.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: