Rolul spiritual al femeii, partea a treia

Adaugă pe cântarul binelui

Dacă omul are doar puterea de a primi și nu există în el nici o scânteie de dăruire, atunci el nu poate respinge răul și alege binele.  Pentru că, în acest caz, omul nu are forța de a adăuga pe cântarul binelui. (Rabash, „Dargot Sulam”, 294. „Din amândoi: din bărbat și din femeie”)

Cel mai important lucru este calitatea dăruirii. Trebuie să o dezvoltăm cât mai mult. Să folosim calitatea de a primi a femeii în conformitate ce aceasta; astfel încât să avem mereu ocazia de a ridica dăruirea peste primire. Atunci putem efectua acțiunea de a primi în numele dăruirii.  Când aceste două forțe sunt egale – cea de primire și cea de dăruire, obținem cea mai bună stare. Omul are un loc în care poate lucra și depune eforturi, astfel încât prin aceste eforturi să poată adăuga pe talgerul binelui.

Această acțiune, în care adăugăm pe talgerul binelui, se numește a avea un nou-născut. Creatorul îi dă acestei acțiuni spiritul vieții.

Aici nu vorbim despre corpuri, ci despre o persoană, deoarece în fiecare dintre noi există atât partea feminină, cât și cea masculină. Dacă aceste parți se află într-o interacțiune potrivită, atunci omul care muncește asupra sa atrage Lumina Superioară. Astfel dorințele sale de primire sunt sub intenția de dăruire; deci acțiunea însăși este corectată.

Urmează …

Dintr-o lecție de rusă, 03/08/2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: