Să ne unim în ciuda diferențelor

Întrebare: Ce crezi? Vor continua oamenii să se împartă în diferite grupuri în funcție de motivele lor politice și religioase, până la punctul în care un grup va lupta împotriva altuia? Vor fi chiar membrii aceleiași familii care vor fi împotrivă? Vezi asta în viitor?

Răspuns: O putem vedea deja acum. Există astfel de exemple și sunt multe dintre ele. Dar cred că asta se va dispărea treptat, deoarece loviturile, pe care deja începem să le simțim și care sunt asociate cu ultima etapă a dezvoltării noastre, ne vor conduce la unire în ciuda diferențelor noastre. Acestea ne învață și ne împing spre unitate chiar dacă noi suntem într-o ură preliminară unul față de celălalt.

Întrebare: Naționalismul este diferit de rasism, dar rădăcina este aceeași?

Răspuns: Da, rădăcina este aceeași. Acesta emană din spargerea sistemului comun, numit Adam, în diferite fragmete. Scopul nostru este să conectăm aceste fragmente.

Nu trebuie să înțelegem în mod special ce sunt aceste fragmente, cât de diferite sunt, cum ar trebui să fie conectate. Acest lucru nu are rost și nu ne va aduce nimic. Studiind diferențele dintre noi, nu vom obține nimic.

Trebuie să ajungem să simțim nevoia de a ne ridica deasupra diferențelor noastre, în ciuda lor, și atunci vom realiza o existență adecvată.

Din „Abilități de comunicare” de la KabTV, 14/10/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: