Să nu fugi, ci să cucerești!

747.01Observație: Faraonul a alergat după oameni când aceștia părăseau Egiptul, dar când intri pe pământul Israel nimeni nu te urmează.

Comentariul meu: Când te apropii de pământul Israelului mergi în mod conștient înainte. Nu este bine să pună presiune tot timpul din spate.

Motivul plecării din Egipt a fost fuga de suferință, de cele zece plăgi egiptene. Și acum nu este. Acum îi îndemnăm pe oameni, cu propria noastră conștientizare a necesității de a ne curăța de intențiile egoiste, de a ne curăța dorințele pentru a-l dezvălui pe Creatorul în ele și astfel să-I dăruim plăcere.

Întrebare: Care este diferența dintre faptul că Marea Roșie s-a despărțit și apele Iordanului s-au despărțit? Care este diferența dintre aceste două stări în interiorul omului?

Răspuns: Apele Mării Roșii se despart atunci când granița dintre puterea faraonului și puterea Creatorului este înlăturată. În principiu, aceasta este una și aceeași putere, numai că se manifestă în moduri diferite.

Întrebare: Putem spune că există o naștere spirituală?

Răspuns: În principiu, nașterea spirituală nu se întâmplă peste noapte. Acesta este un proces pe termen lung, la fel ca în lumea noastră.

Observație: Dar atunci când părăseați Egiptul, trebuie să te mergi prin credință deasupra rațiunii. Fără ea, este imposibil să treci marea. Și oamenii încă intră în ea!

Comentariul meu: Este la fel și aici. În toate acestea, ca să spunem așa, călătorii, minuni, se ridică deasupra egoismului lor tot timpul. Doar uneori acest lucru se întâmplă cu ajutorul războiului, a unei lovituri, a unei sărituri în mare, a traversării Iordanului și așa mai departe. Dar tot merg prin depășire.

Observație: Nachshon a fost în Egipt. Nu erau preoți care să intre în apă și marea s-a despărțit.

Comentariul meu: Dar proprietatea Bina nu este încă acolo! Și în pământul lui Israel domină această proprietate de dăruire și conexiune. Prin urmare, trebuie să simtă și să se comporte într-un mod diferit. Și sarcinile cu care se confruntă sunt complet diferite: nu pentru a alerga, ci pentru a cuceri.

KabTV „Secretele cărții eterne”, 11.06.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: