Să ridicăm punctul din inimă

Rabash, „TANTA [Taamim, Nekudot, Tagin, Otiot]”: Taamim [arome] înseamnă că cel care vrea să guste un gust bun în viață, ar trebui să acorde atenție punctului său din inimă.

Fiecare persoană are un punct în inimă, cu excepția faptului că nu strălucește. Mai degrabă, este ca un punct negru. Punctul din inimă este un discernământ al Nefesh [sufletului] Kedusha [sfințenie], a cărui natură este un vas al dăruirii.

Cu toate acestea, el se află într-o stare de Shechina [Divinitatea] în praf, ceea ce înseamnă că o persoană îl consideră nimic. În schimb, pentru el are aceeaşi importantă ca praful. Aceasta se numește Nekudot [puncte].

Punctul din inimă este într-adevăr ca praful, ca ceva destul de nesemnificativ, chiar opus oricărei importanțe. Cu toate acestea, există în mod necesar în fiecare dintre noi și de la el ne putem construi sufletul. Se datorează faptului că sufletul este calitatea dăruirii din noi.

Punctul din inimă se aprinde în toată lumea și ne împinge spre ceva. Arată unei persoane neînsemnătatea stării sale, a problemelor, lipsa de valoare și goliciunea. El conduce întreaga lume. Trebuie să îl analizăm și să începem să îl ridicăm, adică să înțelegem că în calitatea egoistă a primirii nu vom fi incapabili să ne împlinim, în niciun fel. Lumea va fi distrusă continuu și nu vom putea face nimic în acest sens.

Singurul lucru pe care îl putem face este să începem să acordăm importanță punctului din inimă. Pare negru în percepția noastră, pentru că nu vrem să fim în calitatea dăruirii. Rezistăm și nu vrem să înțelegem ce este asta, de fapt.

Acest punct este dorința pentru spiritualitate, dorința de unitate, dorința de a dărui. Cu toate acestea, nu avem în noi nicio dorință de a dărui. Prin urmare, strălucește cu lumină neagră, oferindu-ne un sentiment de întuneric în viața noastră. Acest sentiment împinge o persoană să caute împlinirea, să caute sensul vieţii, din suferință, lipsă de importanţă și goliciune.

Însă, de îndată ce vom începe să îl dezvoltăm, vom simți că are o importanță primordială, deoarece prin el intrăm într-o realitate complet diferită – lumea spirituală.

[252475]
Din Lecția 0,  Convenţia Mondiala de Cabala  din Moldova 9/5/19,, „Intrarea în convenție”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed