Sărbătorile spirituale, partea 1

Sărbătorile sunt stări recurente

Întrebare:  Datele speciale pe care Cabalistii le serbează pot fi numite „sărbători” sau „tradiții”, dar toate poartă informații spirituale speciale. Unele dintre ele există ca evenimente istorice, altele sunt descrise pur și simplu în sursele cabalistice.

Chiar cuvântul „Sărbători” este „חג” – „Chag” în ebraică. Ce înseamnă asta?

Răspuns:  „Chag” este de la cuvântul „Mehuga” (săgeata care se întoarce). Adică, acestea sunt evenimente recurente care reprezintă stări spirituale ale oricărei persoane care dorește să avanseze în spiritualitate.

Spațiul spiritual este deasupra lumii noastre și există de unul singur. Acești oameni care ating calitățile și forțele spirituale devin incluși în acest spațiu și se simt în anumite stări spirituale.

Aceste stări sunt numite Chag, Mehuga, adică stări recurente, care se întorc. Ele provin inițial din structura sistemului lumii superioare și, pe măsură ce coboară, se manifestă în lumea noastră.

Prima stare este Rosh Hashanah (Anul Nou). Această dată reprezintă crearea unei persoane și, prin urmare, o sărbătorim. Lumea a fost creată cu cinci zile înainte, dar nu sărbătorim acest lucru. Ne interesează Anul Nou, când a fost creat sistemul Adam.

Acesta nu este o persoană din lumea noastră, ci un sistem spiritual care ne controlează. Înainte de el, s-a format sistemul care controlează natura minerală, vegetală și animală. În a șasea zi a creației, adică în al șaselea grad, a apărut sistemul numit Adam.

Întrebare:   Înseamnă că Adam este un program care controlează toată realitatea noastră?

Răspuns:  Există un program care ne controlează și în interiorul său există sub-programe. Unul dintre ele, cel mai central, se numește Adam (om).

Din KabTV “Fundamentele Cabala,” 1/29/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed