Sărbătorile spirituale, partea 5

Sărbătoarea Sukkot și simbolurile sale

La cinci zile după Ziua ispășirii (Yom Kippur) vine sărbătoarea Sukkot, ceea ce înseamnă că o persoană primește cinci lumini superioare de NRNHY și vine la starea când cineva se află sub influența luminii încojurătoare. Pentru a primi lumina înconjurătoare, o persoană trebuie să efectueze o acțiune asupra sa, numită construirea unei colibe, Sukkah. Aceasta este o restricție care pare că blochează lumina superioară de la o persoană, pentru că el sau ea nu vrea să o primească pentru propria împlinire, ci dorește să o primească doar pentru auto-corectare. O persoană continuă aceeași linie: de la Anul Nou, prin Yom Kippur până la Sukkot

Astfel, o persoană construiește un ecran (Masach) numit „Schach”, „acoperiș”, care simbolizează că doar o mică lumină poate pătrunde prin acest acoperiș. Unul stă la umbra colibei timp de șapte zile, ceea ce reprezintă o corectare a tuturor celor șapte părți egoiste ale sufletului spulberat: Hesed, Gevura, Tifferet, Netzach, Hod, Yesod și Malchut.

Abia atunci, odată ce unul este deja corectat, el părăsește Sukkah și în a opta zi, Shemini Atzeret, celebrează dăruirea Torei, adică începe să primească lumina superioară deja în modul de dăruire.

Întrebare:  Acoperișul, Schach-ul sau ecranul este realizat din resturi?

Răspuns:  Da, din crengile diferiţilor copaci și coji din diferite boabe.

Întrebare:  Deșeurile simbolizează lucruri neimportante pentru noi și le ridicăm să le facem importante. Ce anume este important pentru noi?

Răspuns:  Lucrurile pe care anterior nu le-am considerat importante pentru noi, am neglijat dăruiea, iubirea, apropierea de alți oameni, „iubirea aproapelui ca pe tine însuți” – calitățile pe care trebuie să le dezvoltăm – acum, dimpotrivă, ne ridicăm deasupra minţilor noastre. Adică dorim să le implementăm cu orice preț.

Întrebare:  În timpul sărbătorii de Sukkot, folosim atributele celor patru tipuri de plante: salcie, mirt, palmier și lămâi. Ce simbolizează ele?

Răspuns:  Ele reprezintă patru faze ale egoismului nostru, pe care le corectăm, le conectăm împreună și apoi putem atrage lumina superioară asupra noastră.

Din KabTV “Fundamentele Cabala” 1/29/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed