“Sarcina cu care se confruntă umanitatea” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinSarcina cu care se confruntă umanitatea

Există nenumărate sarcini cu care se confruntă omenirea: trebuie să compensăm influența noastră negativă asupra climei, să ne asigurăm că toată lumea are apă potabilă curată, asistență medicală minimă și alimente de bază. De asemenea, trebuie să avem tendința către milioanele, dacă nu chiar miliardele de oameni oprimați din întreaga lume, la inegalitatea crescândă dintre cei care au și cei care nu au, la depresia atâtor oameni care par să aibă totul, dar nu găsesc satisfacție în viață și așa mai departe.. Cum putem face față tuturor acestor probleme? Răspunsul scurt este „Nu putem!” Răspunsul (puțin) mai lung este „Nu putem pentru că avem de-a face separat cu problemele, în loc să căutăm rădăcina lor comună. Dacă ne-am ocupa de acest lucru, le-am rezolva pe toate, și repede”.

Până acum, nu am văzut pe nimeni care să caute serios cauza principală din spatele a tot ce se întâmplă. Se poate ca toate problemele noastre sociale, emoționale, de mediu și politice să nu aibă nimic în comun? Adică, singurul lucru care le este în mod evident comun este omul, dar despre omul care cauzează aceste probleme? Lucrurile sunt diferite când vorbim despre noi care cauzăm diferite probleme, sau provin dintr-o singură rădăcină a greşelilor?

Din tot ce am învățat în știință și în Cabala, totul este conectat. Cibernetica, domeniul științei pe care l-am studiat, ne învață cum să facem față sistemelor. Se referă la tot ca un sistem ale cărui părți sunt interrelaţionate și interdependente. Înțelepciunea Cabala spune exact același lucru. Prin urmare, concluzia firească ar trebui să fie că problema este legată de sistemul în care trăim, sistemul care ne conectează pe toți.

Cu alte cuvinte, dacă stabilim conexiunile dintre părțile din sistem, sistemul va funcționa bine, va atinge echilibrul sau homeostazia, ca să utilizăm un limbaj mai științific și viața noastră va funcționa fără probleme. Prin urmare, cauza principală a problemelor noastre nu este cu fiecare parte în parte, ci cu conexiunile dintre părţi.

În prezent, aceste conexiuni sunt negative. Aceasta înseamnă că piesele se străduiesc să se deconecteze de la sistem sau să preia sistemul. Dacă ne luăm creierul ca exemplu, ar fi ca și cum un neuron din creierul nostru ar încerca să se deconecteze de toate celelalte sau alternativ să le domine. Un astfel de creier ar fi funcțional?

Omenirea este precum creierul lumii în care trăim. Cu toate acestea, suntem la fel de disfuncționali ca și creierul din exemplul pe care tocmai l-am dat; acesta este motivul pentru care planeta și viața noastră arată atât de sumbru.

Dacă vrem să schimbăm lumea în care trăim, să schimbăm societatea și să ne schimbăm propriul viitor, de la mizerabilul care ne este rezervat în prezent la viitorul glorios pe care îl putem avea, trebuie să ne reparăm conexiunile. Și întrucât trebuie să stabilim conexiunile noastre, putem face acest lucru doar împreună, printr-o decizie reciprocă de schimbare. Cu cât numărul persoanelor care înțeleg gravitatea problemei conexiunilor noastre negative este mai mare, cu atât vom dori cu toții să o schimbăm. Și cu cât dorim mai mult să ne schimbăm conexiunile, cu atât va fi mai ușor de realizat.

Prin urmare, există două etape în procesul de vindecare: 1- Conștientizarea. 2- Vindecarea. În prezent, nu sunt destui oameni conștienți de cauza singulară a multiplelor noastre probleme. Acesta este motivul pentru care sarcina noastră principală în acest moment este să răspândim vestea că, transformând conexiunile noastre din negative în pozitive vom schimba lumea și ne vom schimba viața. Odată ce suficientă lume își dă seama de acest lucru, va începe etapa a 2-a și va fi mult mai ușoară și mai rapidă decât etapa 1.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed