Șarpele este un asistent în realizarea Marelui Scop

246Nu este nimic rău în lume. Fără mușcătura șarpelui, adică fără egoismul nostru, care a apărut brusc și a început să se manifeste, nu am fugi înainte, am rămâne pur și simplu animale în lumea noastră și nu am putea niciodată să scăpăm de asta.

Nu am avea nici dorință, nici oportunități. Acesta este motivul pentru care se spune: „Căci Dumnezeu știe că în ziua în care îl mănânci, ochii tăi vor se vor deschide și vei fi ca îngerii, cunoscând binele și răul”.

Cu alte cuvinte, șarpele își face în mod clar treaba și este devotat Creatorului în toate. Se spune că ochii lui Adam și Eva s-au deschi prin șarpe. „Ochii tăi se vor deschide”, au văzut că erau goi, că practic nu aveau altceva decât un scop înalt. Și, deși este departe, este frumos.

Acesta este motivul pentru care trebuie să se îmbrace, adică să dobândească noi proprietăți – proprietăți de dăruire și iubire pentru aproapele lor. Aceasta înseamnă „a îmbrăca”, egoismul tău. Adică egoismul este înăuntru și îl corectează. Folosind veșminte, acestea îl fac similar cu Creatorul și se ridică, așa cum a prezis șarpele: „… și vei fi ca îngerii, cunoscând binele și răul”.

Astfel, cu ajutorul șarpelui, ei au dezvăluit marele scop la care trebuie să ajungă.

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: