“Satana există cu adevărat?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: “Satana există cu adevărat?”

Satana este forță umană egoistă, de ex. dorința de a se bucura pe seama altora, care compune natura fiecărei persoane.

Înțelepciunea Cabala spune foarte multe despre această forță în cărțile precum Tora și Zohar. De exemplu, cuvântul “Satana” se conectează la aceeași rădăcină precum cuvântul în ebraică “Soteh”, care înseamnă “deviere” și “Masit”, care înseamnă “incitare”. Este forța care deviază o persoană de pe calea corectă – una a conectării pozitive cu alții în iubire și dăruire reciprocă.

Această forță numită “Satana” este înrădăcinată în fiecare persoană și este imposibil să scăpam de ea. Egoul uman are multe manifestări diferite, dar în special cea care ne deviază de la conectarea pozitivă dintre noi este numită “Satana”.

Pentru a deveni liberi de sub controlul ei asupra noastră, noi trebuie să ne angajăm activ în societatea noastră prin construirea conexiunilor pozitive asupra ei.

Această forță va exista tot timpul și în mod constant va genera dezbinarea dintre noi. Totuși, atunci când obținem o stare pozitiv unificată, atunci toate formele satanice care ne-au împiedicat vor fi adăugate la eforturile noastre de a ne conecta pozitiv și atunci vor servi pentru a crește forța pozitivă a conexiunii dintre noi.

Tocmai datorită motorului care merge constant a egoului uman care încearcă să ne manipuleze în fiecare moment, facandu-ne să ne detașăm între noi în locul conectării și scufundandu-ne mai adânc și mai adânc în noi înșine în locul aplicării eforturilor de a ieși din noi înșine și de a ne conecta cu alții atunci mulțumită acestui ego, noi într-un final ne vom satura de el, o stare numită “recunoașterea răului” și apoi imediat ne vom forța pe noi înșine să ne apropiem între noi.

În acel moment Satana va deveni o forță pozitivă. Este ceea ce într-un final ne va ajuta să ajungem la o înțelegere a nevoii noastre de a ne conecta și la forma corectă pe care conexiunea noastră trebuie să o obțină.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed