Scara ascensiunii spirituale

Există o scară a ascensiunii spirituale în vârful căreia este lumina. Primul nivel coboară din această lumină și este împărțit în două părți: superior și inferior – 1a, 1b. A doua etapă este 2a, 2b. Al treilea este 3a, 3b etc.

Lumina intră la primul nivel doar atunci când nivelul dorește acest lucru, dar nu poate primi lumina, deoarece, dacă vrea să o primească doar de dragul lui însuşi, lumina nu va intra. Deci, o poate primi doar în măsura în care dăruiește luminii. Aceasta înseamnă că există dorința luminii și dorința ființei create.

Cum pot ajunge la starea în care voi dori să dăruiesc, să știu pentru ce trăiesc și ce pot să dăruiesc Creatorului?

Pentru a face acest lucru, trebuie să simt nivelul inferior. Dacă mă întorc spre el, voi primi de la el dorința de a mă conecta la lumină și o voi transmite în sus.

Această transmitere a unei dorințe străine, ceea ce înseamnă că nu este dorința mea, indică faptul că nu vreau să primesc lumina de dragul meu, în mod egoist, ci pentru a o transmite altora. Într-o astfel de stare nu o voi primi.

Suntem conectați de fapt într-o spirală specială unde fiecare există pentru a transmite ceva altora și astfel lumina trece prin noi, umple pe toată lumea și nimeni nu este un obstacol care stă în calea luminii. Așadar, conexiunea dintre noi este precondiția existenţei fluxului de lumină superioară din interiorul nostru, până ajungem la starea de eternitate totală și suntem complet umpluți.

De fapt, trebuie să fim conectați în acest fel, iar pentru a face acest lucru există porunca de a „iubi prietenul tău ca pe tine însuți”, deoarece în acest fel ajungem la starea de umplere infinită de către lumina superioară, adică de către Creator și astfel să-I permitem să existe în noi.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei” 9/16/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed