Scopul schimbării generaționale

294.4Întrebare: Care este scopul schimbării generației din punctul de vedere al muncii de corectare a egoismului?

Răspuns: Scopul schimbării generației este de a împărți această povară uriașă în părți mici între mulți oameni. Acest lucru este scris în Cartea Zohar, într-o parabolă despre cum un mare rege a decis să-și mute capitala dintr-un loc în altul. Dar cum să transporti vistieria regală? Nu a putut să lase un singur om sau o armată să o facă în caz că ar fi fost atacați.

Așa că a decis să dea fiecăruia dintre numeroșii săi supuși câte o monedă. Toată lumea i-a adus această monedă înapoi pentru că nu merită ca cineva să abuzeze de încrederea regelui și să se păcătuiască astfel, din cauza unei mici monede. Astfel, supușii săi au mutat imensul tezaur într-un nou loc, într-o nouă capitală.

Acesta este modul în care Zohar vorbește metaforic despre motivul pentru care împărțim toată munca între miliarde de oameni, ca o linie care avansează din generație în generație, tot timpul. Așa lucrăm.

Atunci, această munca enormă pe care trebuie să o facem nu este atât de înfricoșătoare. Desigur, este dificil pentru fiecare om, dar se poate realiza. Totuși, dacă ne-am imagina că putem depăși tot egoismul creat de Creator, să ne ridicăm deasupra și să ne conectăm cu forța superioară la adevăratul său niveul spiritual, atunci fiecare dintre noi pur și simplu nu ar putea să o facă singur.

KabTV „Close-up, Generation”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: