Selfie-uri sau viață

628.4Întrebare: Numărul de persoane care mor în timp ce își fac selfie-uri s-a triplat de la sfârșitul blocajului. Cea mai frecventă cauză de deces este căderea de la înălțime. Reprezintă o treime din totalul deceselor. Bărbații sunt de două ori mai probabil să moară atunci când încearcă să facă un selfie decât femeile. Selfie-urile sunt făcute pe macarale, pe marginea unei cascade. Motivul este clar – oamenii vor să iasă în evidență, să creeze conținut interesant și totul se termină cu un dezastru.

De ce este aceasta mai puternică decât frica de moarte?

Răspuns: Ei nu realizează că este atât de periculos. Dar, în general, a te arăta într-o astfel de postură în fața celorlalți este o umplere egoistă foarte intensă și puternică: „Uite ce special sunt”. Pentru a provoca invidie. Toate acestea sunt foarte naturale pentru un egoist.

Întrebare De ce nu învățăm din aceste exemple? Numărul deceselor s-a triplat!

Răspuns: Egoismul este în creștere și nu ne permite să ne gândim la consecințe. Punctul principal în acest moment este triumful egoismului: „Eu! Uite unde sunt!” Acesta este principalul lucru. Fără niciun motiv rațional, cineva căruia îi voi trimite asta îl va arăta altcuiva, măcar pentru o clipă, și nu se va întâmpla nimic.

Întrebare: Și merită acest moment toate acestea?

Răspuns: Da. Și plătesc pentru asta cu viața mea.

Întrebare Ce concluzii ar trebui să tragă o persoană când aude asta?

Răspuns: O persoană ar trebui să concluzioneze că trebuie să caute un remediu pentru această boală – egoismul său crescut.

Întrebare Care este remediul?

Răspuns: Singurul lucru serios pe care îl știu cu adevărat este să mă ridic deasupra egoismului.

Întrebare: Nu mai aud ego-ul când mă ridic deasupra lui?

Răspuns: Nu, mă sprijin pe el, interacționez cu el. Este asistentul meu.

Este necesar să ne ridicăm deasupra lui – aceasta este singura abordare corectă cu egoismul. Din păcate, nimeni nu știe despre asta, nu se gândește la asta și nu obține abilitățile potrivite, așa că toată lumea suferă.

Întrebare Deci, lupta împotriva egoismului, a distrugerii lui, a înjosirii lui este greșită?

Răspuns: Este greșită. Nu poți face nimic în privința asta. Puteți vedea că el crește peste tot, în fiecare zi.

Întrebare Când spuneţi „să te ridici deasupra egoismului”, ce vreţi să spuneţi prin asta?

Răspuns: Deține-l. Nu-l respinge, nu fugi, nu lovi cu piciorul, dar înțelege că aceasta este puterea noastră uriașă și trebuie să lucrăm cu ea în mod corespunzător. Luați-l în mâini și lucrați cu el; treptat realizați potențialul uriaș din el, pentru a elibera acest egoism încet, acolo unde este posibil, acolo unde este necesar și nevoie.

Întrebare Ceea ce înseamnă că dacă vreau cu adevărat să-l zdrobesc sau să-l distrug, va fi dușmanul meu. Și acum spui că mă ajută?

Răspuns: Cu siguranță. Este un ajutor împotriva ta.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 10/11/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: