Sfaturi fulger de Cabala – 2/2/20

Întrebare: Punctul din inimă se trezește singur sau cineva îl ajută?

Răspuns: Punctul din inimă se trezește singur atunci când o atracție serioasă de dobândire a lumii superioare, de soarta omului și de sistemul provindentei superioare este revelată într-o persoană. Întrebările cum ar fi “Ce se întâmplă cu mine și cum se învârte lumea?” izvorăsc din punctul din inimă.

Întrebare: Există orice semne specifice în conformitate cu care putem fi siguri că punctul din inimă a fost revelat?

Răspuns: Revelația punctului din inimă și deschiderea sa sunt exprimate de atracția unei persoane spre dobândirea sensului vieții. Este atunci când nu este satisfăcută de urmărirea unui film sau de citirea unui roman și așa mai departe ci prin dobândirea sensului vieții în mod mai serios.

Dacă o persoană trebuie cu adevărat să știe pentru ce trăiește și nu o face, acolo nu este niciun sens în viață sa, acesta este punctul din inimă.

Întrebare: Oamenii de știință au evoluat pe de-a lungul timpului. Foametea a forțat omul să observe lumea vegetală și să o exploreze și așa s-a dezvoltat botanica. Bolile și căile de a le vindeca au dus la dezvoltarea medicinei. Construcția caselor și realizarea mecanismelor folositoare au dus la dezvoltarea mecanicii, iar asta a dus la dezvoltarea fizicii.

Același proces are loc în înțelepciunea Cabala? Noi dobândim această cunoaștere prin efortul nostru și experiența noastră și se dezvoltă împreună cu noi?

Răspuns: Desigur. Așa am revelat înțelepciunea Cabala în tot acest timp, ca un rezultat al dorinței noastre mari de a dobândi lumea în care trăim.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 2/2/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: