“Și a fost la a șaptea oară, preoții au suflat din trâmbițe”

289Profeți, Iosua, 6:16: Și a fost la a șaptea oară, preoții au suflat din trâmbițe și Iosua a spus poporului: Strigați, căci Domnul v-a dat cetatea.

„A suna din trâmbiță” înseamnă a folosi calitatea îndurării pentru corectare, pentru dăruire. De obicei, suflarea cornului se folosește numai în ocazii speciale, în sărbătorile speciale: de exemplu, de Yom Kippur (Ziua Judecății). Toate aceste cazuri sunt descrise în Tora.

Sunetul cornului simbolizează nevoia de a invoca Bina, calitatea dăruirii, care cucerește și distruge complet resturile egoismului care există în noi. La urma urmei, copiii lui Israel au înconjurat și au străpuns zidul. Este clar că acum va exista o victorie finală asupra tuturor celor șapte etape ale egoismului.

Când o persoană suflă un corn, expulzează aerul cu respirația sa, care trece prin cornul unui animal kosher, atunci se manifestă o calitate specială a îndurării, care corectează dorințele egoiste, iar pereții se prăbușesc.

Întrebare: Ce este acest strigăt al oamenilor care dărâmă zidul? Ar trebui să strige toți oamenii și abia atunci va cădea zidul?

Răspuns: Acesta este strigătul sufletului, o rugă pentru calitatea pe care vor să o atingă. Un strigăt nu este un cuvânt, nici un cântec, ci apoteoza rugăciunii.

KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 8/12/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: