„Și să nu râvnești la soția aproapelui tău”

527.01Tora, Devarim, Deuteronom, 5:18: „Și să nu râvnești la soția aproapelui tău.’’

Stările în care avansez trebuie să fie întotdeauna îndreptate numai pentru dăruire și nu pentru binele meu.

Pe calea spirituală, omul se află într-o stare foarte interesantă. Pe de o parte, sunt singur și întreaga lume este în mine, așa cum se spune: „Omul este o lume mică”.

Pe de altă parte, toate dorințele mele interne mi se par ca atribute care există în afara mea. Este același lucru și în ceea ce privește prietenii mei care au păreri asemănătoare, mi se pare că există în afara mea și, ulterior, încep să văd treptat că toți sunt în mine.

Prin urmare, ei sunt aproapele meu. Trebuie să lucrez la nivelul de dăruire asupra tuturor dorințelor lor, numite „soții” (partea lor feminină, dorința de a primi) atunci când mă îmbrac în ele, adică de dragul lor.

Iată ce înseamnă să nu râvnesc la soția vecinului meu. Lucrez doar la nivelul de „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Acesta este deja un sistem mai serios.

La urma urmei, cele zece porunci ale Torei se află la nivelul celor zece Sefirot. Porunca „Să nu râvnești la soția aproapelui tău” este cea mai serioasă dintre ele, deoarece se ocupă de cea mai scăzută calitate egoistă internă. Apropo, nu are nimic de-a face cu egoismul din lumea noastră și cu stările fizice dintre sexe.

Este vorba despre modul în care ne putem direcționa pe deplin egoismul către intenția de dăruire către conexiunea comună dintre noi la nivelul superior, unde nu mai există nici o diviziune pe sexe. La urma urmei, bărbații și femeile sunt dorințe și intenții și nu calități corporale.

Kab TV „Secretele cărții eterne, 16/03/2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: