Simțiți pulsul interior al naturii

707Natura omului: Studii în filosofie optimistă, Elie Metchnikoff:

Pentru a modifica constituția umană, va fi necesar mai întâi să încadrăm idealul iar apoi să trecem la treabă cu toate resursele științei.

Dacă se poate forma un ideal capabil să unească oamenii într-un fel de religie a viitorului, acest ideal trebuie să se întemeieze pe principii științifice. Și dacă este adevărat, așa cum s-a afirmat atât de des, că omul poate trăi numai prin credință, credința trebuie să fie în puterea științei. Pentru a schimba natura umană, în primul rând trebuie să fii conștient de idealul pentru care te străduiești și apoi să folosești toate mijloacele oferite de știință pentru implementarea acestuia.

Dacă ne gândim la un ideal capabil să unească oamenii într-un fel de religie a viitorului, atunci acesta nu poate fi bazat altfel decât pe date științifice. Și dacă este adevărat, așa cum se spune adesea, că nu se poate trăi fără credință, atunci aceasta din urmă nu poate fi decât credința în omnipotența cunoașterii.

Răspunsul meu: Desigur, trebuie să ne străduim pentru o credință reală, care este cunoașterea absolută, atunci când o persoană se schimbă pe sine astfel încât să se apropie de natură. Apoi are loc o transformare în el și începe să simtă pulsul interior al naturii, mișcarea ei și pe el însuși în aceasta, ca un ansamblu armonios.

Întrebare: Dacă ceea ce face îl aduce chiar și o picătură mai aproape de natură, atunci aceasta este direcția corectă, iar dacă îl îndepărtează, atunci este greșită?

Răspuns: Da. Și, de asemenea, conform devizei „un spirit sănătos într-un corp sănătos” Cu cât devii mai sănătos, cu atât vei fi mai aproape de natură, pentru că faci parte din ea.

Din „Întâlniri cu Cabala” de la KabTV, 29.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed