Slujind Creatorului

740.02Întrebare: Înainte ca oamenii să intre în pământul lui Israel, acesta a fost numit Canaan – de la cuvântul „Leachnia”, a te micșora. Ce înseamnă acest lucru în interiorul omului?

Răspuns: Aceasta este proprietatea lui Avraam, care se anulează constant în fața Creatorului. Dacă omul în progresul său atinge dorința (pământ, Eretz – din cuvântul „Ratzon”, dorință), de a se apropia și mai mult de Creator, atunci aceasta se numește venirea în pământul Canaanului.

Întrebare: Deși în corporalitate Avraam a venit în Canaan din Babilonul antic, apoi a coborât în ​​Egipt și a mers din nou în Canaan, apoi în Beer-Șeba, Sodoma și Gomora, toate aceste mișcări au avut loc în interiorul omul. Acestea sunt schimbări ale stărilor?

Răspuns: Desigur! Exact acest lucru se întâmplă și este cel mai important lucru. Aceasta se referă la modificări interne, nu externe.

Întrebare: Se spune că Avraam a stat într-un cort și i-a învățat pe toți cei care au vrut să audă. Ce i-a învățat?

Răspuns: Principiul monoteismului, care este cea mai înaltă forță pozitivă (proprietatea dăruirii) care guvernează întreaga lume și aceasta este proprietatea pe care trebuie să o venerăm și să o cultivăm în noi înșine în orice mod posibil.

Întrebare: Avraam a fost forțat să părăsească Nimrod din Babilon în Canaan. Dar a fost o foamete și a trebuit să coboare în Egipt. Ce înseamnă?

Răspuns: Avraam, fiind doar în calitatea de dăruire, nu s-a putut împlini prin slujirea Creatorului, în congruență cu El în proprietăți.

Prin urmare, el a trebuit să-și deschidă dorința către proprietăți egoiste, astfel încât la o anumită combinație între proprietăți egoiste și altruiste – primirea și dăruirea – să poată deveni corect precum Creatorul.

KabTV „Stări spirituale” din 11.06.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: