„Soarele răsare și soarele apune”

921Zohar for All, VaYetze, 15: Motivul pentru care cartea începe cu cuvintele „Soarele răsare și soarele apune” este că Hevel susține lumea, pentru a aduce pe om în înalta credință a Creatorului.

Toate acestea trebuie să le traducem în limbajul cabalist. „Soarele răsare și soarele apune” vorbește despre faptul că lumina superioară strălucește asupra omului, iar prin răsăritul și apusul ei, prin influența sa alternativă, provoacă apariția unor noi dorințe în om.

„Soarele răsare” înseamnă că încep să doresc ceva, lumina îmi provoacă o anumită emoție. Când dispare, rămân cu o dorință goală. Aceasta este cea mai bună condiție: încep să tânjesc după lumina pe care am simțit-o și nu știu cum să o ating. Aici omul are ocazia liberului arbitru: să tânjească să fie similar cu lumina.

Acum lumina nu va veni la mine de la sine. Mi-a arătat o stare bună și a dispărut. Ce să fac? Nu mai pot trăi fără ea.

Apoi ajung la concluzia, printr-o cale foarte lungă de suferință (sau prin Cabala foarte concis și rapid), că eu însumi trebuie să fiu ca lumina. Nu este nevoie să aștept să vină și să mă umple. Nu va mai veni! Tocmai mi-a arătat un exemplu despre felul în care pot fi fericit, etern și perfect. Acum trebuie să ajung singur la această stare. Este posibil.

Depinde deja de mine. Nu trebuie să aștept mila de la natură, de la Creator.

Cabala spune doar că, după ce am primit lumina sau am simțit goliciunea pe care o simțim astăzi în lume, pot să ajung la împlinire.

„Puterea cărții Zohar” KabTV # 13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: