Spălarea mâinilor în sensul literar și figurat

Întrebare: Putem presupune că lumea bacteriilor și a virusurilor a declarat război lumii oamenilor? Poate este timpul să le acordăm un loc pe această planetă, deoarece sunt mai puțin vulnerabili și cu siguranță uniți într-un obiectiv comun mai mult decât oamenii?

 Răspuns: Nimeni nu a declarat război nimănui. Totul depinde de persoană, cât de corect sau incorect reacționează la ceea ce i se întâmplă și la natura înconjurătoare. Suntem singurele ființe cu liber arbitru.

Comentariu: În timpul izbucnirii ciumei în secolul al XIV-lea, oamenii au crezut că boala le-a fost trimisă de zeii supărați, de spiritele rele. Nici măcar nu știau despre existența bacteriilor și a virusurilor. Oamenii credeau în îngeri și zâne, dar nu își puteau imagina că o simplă spălare a mâinilor le-ar putea salva viaţa.

Tu spui„Numai conexiunea ne poate salva de virus.” Adică, urmați o regulă simplă: Începeți să vă tratați reciproc bine, iar virusul va dispărea. Acestea sunt, de asemenea, simple adevăruri.

Răspunsul meu: Ce înseamnă „adevărul simplu”? Mă deranjează să mă spăl pe mâini ?! Spălarea mâinilor (netilat yadaim) în conformitate cu Cabala, în sensul spiritual al cuvântului, înseamnă că îmi scot mâinile de la folosirea lor obișnuită de a dori să apuc ceva pentru mine.

Mă rețin, mă țin departe, pentru a nu lua nimic din această lume. Este necesar să înțelegem corect sensul acestor acțiuni. Prin urmare, nu sunt împotriva curățeniei și a igienei. În primul rând, trebuie să vă spălați pe mâini într-un sens spiritual.

Întrebare: Care este legătura dintre virus și spălarea mâinilor?

Răspuns: Există patru niveluri de interacțiune între toate părțile naturii: neînsuflețite, vegetative, animale și umane. Și la fiecare nivel, trebuie să interacționăm corect, adică să ne îndepărtăm de mâini de a apuca de la celălalt, sau să nu primim, sau chiar, poate, să dăm.

Cu alte cuvinte, „spălarea mâinilor” la nivelul relațiilor umane înseamnă să nu te folosești unul de celălalt.

Din  emisiunea de pe KabTV“ Coronavirusul schimbă realitatea” , 26/03/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: