Spargerea dorințelor

962.6Întrebare: Prin vase (Kelim) în Cabala ne referim la dorințele noastre. Ce înseamnă spargerea vasului (dorinței)?

Răspuns: Dacă o dorință de a primi plăcere de dragul celuilalt poate apărea în om, atunci o astfel de dorință, în principiu, nu este interzisă de nimeni și este chiar încurajată de oameni, deoarece în acel moment omul nu se gândește la sine și face ceva nu pentru sine, ci pentru binele altora.

Dar, în general, dacă o astfel de dorință perfectă se transformă brusc din primirea de dragul altuia în primirea pentru sine, atunci o astfel de inversare, o astfel de schimbare de intenție, se numește cădere, spargerea dorinței.

Pentru a o corecta, avem nevoie de o forță superioară specială care poate schimba intenția de a primi pentru noi înșine în intenția de a dărui celorlalți.

Conform axei timpului, procesul spargerii vaselor a avut loc la începutul creației înainte ca omul să apară. La începutul originii umane, a fost creată o dorință de a primi de dragul altora, care a trecut prin spargee și s-a transformat într-o dorință de a primi pentru sine.

Întrebare: Sunt acestea stări potențiale ale omului? Omult trebuie să le descopere? Nu studiem istoria, nu?

Răspuns: Nu este vorba despre niciun fel de istorie. Totul se întâmplă în aceeași dorință, în afara timpului, spațiului și mișcării. Toate acestea sunt în interiorul nostru, ca întreaga noastră lume în general. Într-o zi trebuie să descoperim asta.

Omul va avea posibilitatea de a primi nu de dragul său. Dar mai întâi, trebuie să înțelegem că o astfel de stare există, trebuie să o investigăm și apoi să începem să o realizăm.

KabTV „Stările spirituale” 23.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: