Teoria antisemitismului, partea 6

Naționalitate sau echipă națională?

Baal HaSulam, Matan Torah “Dăruirea Torei,” punctul 5: Trebuie în primul rând să înțelegem de ce Tora a fost dată tocmai poporului Israel și nu tuturor popoarelor lumii în egală măsură. Este aici implicat naționalismul, Doamne ferește? Desigur că nu, doar un nebun ar putea gândi așa.  

Nu există persoane alese. Calitățile dăruirii totale, ale iubirii, conexiunii și bunătății sunt numite cu un singur nume, Creatorul. Calitățile opuse sunt numite creație.

Treptat, creația trebuie să ajungă la calitatea Creatorului. Adică, fără să se schimbe în interior, păstrând neatinse ura și opoziția, ea trebuie să se îmbrace la exterior în calitatea Creatorului.

Întrebare: Scopul acestui proces este acela de a da metodologia unui popor pentru ca acesta să o transmită ulterior restului popoarelor?

Răspuns: Într-adevăr, metoda nu a fost dată unui popor ci unui grup de oameni adunați din toate națiunile.

Întrebare: Deci nu a fost o națiune provenită dintr-o familie?

Răspuns: Se consideră că în lume există 70 de națiuni. Metoda nu a fost dată unei națiuni pentru ca toate celelalte să rămână fără ea, ea a fost dată reprezentanților tuturor națiunilor, care l-au urmat pe Abraham dintr-un impuls interior propriu.

Comentariu: Ulterior, au fost urmați de un număr imens de oameni.

Răspunsul meu: Orice om se poate alătura lor. Totul depinde de dorința lui naturală.

Din programul KabTV “Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel,” 7/22/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: