Tu BiShvat – Începutul trezirii la viață

737.01Tu BiShvat (15 din Shevat) este o sărbătoare numită „Anul nou al copacilor”. În această zi, copacii încep să se trezească la viață în așteptarea verii, a Anului Nou.

Este scris că omul este ca un copac al câmpului. Prin urmare, Tu BiShvat simbolizează începutul înfloririi omului, al dezvoltării sale spirituale.

Există patru sărbători de Anul Nou pe parcursul anului pe patru niveluri: minerale, vegetative, animale și umane. Anul Nou al copacilor se referă la nivelul vegetal, care nu este neinsufletit, ci crește și se dezvoltă și, prin urmare, se referă la om.

În această zi, omul ar trebui să-și dea seama că el însuși își determină calea, procesul de dezvoltare și scopul. Nu există constrângeri de sus, dar aici, în acest loc, în legătura dintre noi, ne determinăm și executăm dezvoltarea. Prin urmare, trebuie să verificăm dacă scopul și fiecare pas al nostru este corect. Dacă toate acestea vizează conexiunea, atunci cu siguranță vom reuși.

Anul Nou este momentul judecății, deci trebuie să ne judecăm pe noi înșine și lumea pentru a determina calea directă către scopul ales. De fapt, ar trebui să ne judecăm în fiecare zi, dar mai ales astăzi, în Anul Nou al copacilor. La urma urmei, aceasta nu mai este o stare neînsuflețită, ci o stare vegetativă, adică o stare vie care dorește să realizeze ceva. Prin urmare, astăzi vom încerca să ne gândim din nou la cum să creștem din ce în ce mai mult către scop.

Din partea a 3-a a Lecției zilnice de Cabala 28.01.2021, „Tu Bishvat (15 din Shevat)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: