“Un nou guvern ar însemna o schimbare profundă pentru Israel?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Un nou guvern ar însemna o schimbare profundă pentru Israel?

O schimbare profundă pentru Israel ar însemna remedierea tensiunilor și diviziunilor din societatea israeliană, care recent au scăpat de sub control, și mă îndoiesc că noul guvern este capabil să aibă impact asupra unei astfel de schimbări.

Noul guvern este un ansamblu de politicieni care fiecare trage în direcția lui și care nu sunt dispuși să facă concesiunile necesare pentru a uni societatea israeliană. Ei au format actuala conexiune împotriva unui dușman comun. De-acum, după ce vor porni la drum, ne putem aștepta ca în curând fiecare să revină la urmărirea intereselor individuale, în loc să le lase deoparte în favoarea unității.

Cu toate acestea, deși nu ne putem aștepta ca noul guvern să aducă o schimbare profundă pentru Israel, am fi înțelepți să privim turbulențele actuale ale Israelului ca pe o situație oportună, care poate servi la schimbarea perspectivei noastre asupra Israelului și a viitorului său.

Noi, poporul Israel, nu avem decât o singură virtute, de care depinde succesul sau eșecul nostru. Aceasta este unitatea noastră. Dacă ne calibrăm pentru a ne uni deasupra diviziunilor și tensiunilor noastre, atunci vom păşi pe o cale pozitivă de dezvoltare. Urmărind conexiunea pozitivă unul cu celălalt deasupra adâncilor noastre diferende, trezim sprijinul unei forțe pozitive de unitate care există în natură, pentru a menține acea unitate. Fără nicio înclinație spre unitate între noi, atunci nu primim nici sprijin pentru unitate, iar conexiunile noastre slăbesc și se destramă.

Mai mult, calea noastră către unitate nu este condiționată de guvern și politică și nu ar trebui privită ca atare. Mai degrabă, unitatea ar trebui să provină din popor. Necesită recunoașterea bazei diviziunilor noastre: că însăși natura noastră este egoistă, adică fiecare căutăm să ne folosim reciproc, în detrimentul altora și, în loc să lăsăm acest ego să ne conducă către conflicte și alte izbucniri, am fi înțelepți să privim mai adânc de ce întâlnim întotdeauna crize și de ce parcă niciodată nu reuşim să ne depășim diviziunile.

De asemenea, dacă nu am făcut-o deja, atunci trebuie să ne trezim la atitudinea lumii față de noi. Pe de o parte, furnizăm lumii multe inovații prin tehnologie, medicină și știință. Dar, pe de altă parte, atitudinea față de noi devine din ce în ce mai negativă și mai urâtă. Cu cât devenim mai divizați, cu atât lumea se încruntă mai mult la noi și ar trebui de-a dreptul să credem că ar putea duce la izolarea noastră.

Norii cenușii care se formează deasupra noastră sunt pentru a ne face să realizăm că nu vom avea altă opțiune decât să ne unim. Orice mișcare pe care o facem în direcția unității noastre, chiar dacă este un singur gând al nevoii noastre de a ne uni, va acționa pozitiv către un astfel de scop. În timp ce emoțiile negative sunt aprinse față de noi și între noi, ar trebui să privim această situație ca șansa vieții: că vremurile de schimbare sunt deja asupra noastră și, dacă dorim ca această schimbare să fie pozitivă, ar trebui să luăm inițiativa de a începe implementarea relațiilor de unitate deasupra divizării, folosind metoda conexiunii care a fost făcută pentru a ne uni și a ne conduce la o existență armonioasă.

Bazat pe o întâlnire a echipei de scriitori cu cabalistul Dr. Michael Laitman pe 3 Iunie, 2021.

Scris/editat de Cabalistul Dr. Michael Laitman.

Imagine de Rafael Nir pe Unsplash.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed