Urcând pașii lumilor spirituale

Baal HaSulam, „Esența Înțelepciunii Cabalei”: Această înțelepciune este în general împărțită în două ordine paralele, identice, ca două picături într-un iaz. Singura diferență între ele este că prima comandă se extinde de sus în jos, în această lume, iar al doilea ordin traversează de jos în sus, tocmai prin aceleași rute și make-up-uri imprimate în rădăcină, când au apărut de sus în jos.

Prima ordine se numește „ordinea coborârii lumilor, Partzufim și Sefirot”, în toate întâmplările lor, fie ele de durată sau trecătoare. Cea de-a doua ordine se numește „atingeri sau grade de profeție și Duh Sfânt.” O persoană răsplătită cu ea trebuie să urmeze aceleași trasee și orificii și să atingă treptat fiecare detaliu și fiecare grad, tocmai prin aceleași reguli care le-au fost înscrise în ele emanarea de Sus în jos.

După coborârea forței superioare de Sus în jos, treptele Adam Kadmon, Atzilut, Beria, Yetzira și Assiya rămân și le folosim pentru a urca de jos în Sus, prin Assiya, Yetzia, Beria, Atzilut și Adam Kadmon.

O revelație a evlaviei nu apare dintr-o dată, ci treptat, într-o perioadă de timp, în funcție de curățarea atingerii, până când nu descoperim toate gradele de sus în jos. Și pentru că vin într-o ordine de realizare, unul după altul și unul deasupra celuilalt, la fel ca treptele unei scări, ele sunt numite „grade” (trepte).

Și ascensiunea de jos în Sus este atingerea treptelor care au coborât anterior de Sus în jos, pentru a determina nivelurile de realizare ale noastre. Iar această cale este pregătită pentru noi de la început.

Prin urmare, știința Cabalei și a tuturor condițiilor sunt acum dezvăluite, astfel încât să o putem absorbi oriunde ne-am afla și să mergem mai departe.

Întrebare: Este posibil să cădem din aceste etape?

Răspuns: Poți cădea și te ridica parțial. Dar, în principiu, toate duc la ascensiune, deoarece chiar și coborârile sunt menite pentru asta. Este imposibil să vă deplasați pe treptele lumilor spirituale fără descendență, fiindcă un tip special de mișcare, start-stop, se întâmplă aici.

Și este așa de fiecare dată când coborâm, pentru a ne înțelege calea. Și, totuși, nu este o coborâre. De exemplu, în fiecare știință există astfel de perioade în care nu înțelegi nimic, nu știi nimic, nu poți gândi, sunt absolut epuizate și este la fel și aici, pentru ca, apoi, să te ridici din nou.

Iar o astfel de dezvoltare, pas cu pas, este necesară pentru o reînnoire constantă, pentru a vă elibera de bagajele anterioare și pentru ca propria dezvoltare să devină complet goală, în măsura ultimei împliniri. Și tocmai pentru că împlinirea se transformă într-un nou gol, se poate ajunge la următorul pas.

Întrebare: este principalul lucru să nu ne fie frică de descendenți?

Răspuns: Nu vă fie teamă de nimic. Orice împlinire se va transforma în gol și orice gol se va transforma într-o împlinire și mai mare. Aceasta este legea naturii!

Din KabTV „Fundamentele Cabalei” 18/08/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed