Va trebui totuși să înveți

251Cartea Zohar: Cu toate acestea, deși aceste șapte sfinte Havalim sunt susţinerea lumii, opuse lor sunt șapte Havalim din care ies toate Dinim [judecățile] din lume și se răspândesc pentru a pedepsi oamenii și pentru a-i îndrepta, astfel încât ei să meargă pe drumul cel bun.

A pedepsi oamenii înseamnă că o persoană vede dezamăgire, eșecuri, boli și orice altceva, iar acest lucru îl corectează, cu un băţ de fericire, așa cum se spune.

Desigur, aceasta nu este cea mai bună cale de ieșire din toate stările noastre prostești. Dar dacă nu vrem să învățăm să fim copii buni, atunci suntem pedepsiți astfel încât să avansăm mai departe. Ce se poate face? Încă va trebui să învățăm. Nu avem altă alegere.

Comentariu: Faptul este că îmi doresc foarte mult să învăț, dar vreau să învăț corect.

Răspunsul meu: Este bine. Chiar și în domeniul diseminării Cabalei în sine, există o mulțime de probleme, ea trebuie totuși adaptată lumii, oamenilor, să fie tradusă în multe limbi, să o aducă mai aproape de femei, copii și vârstnici, să o prezinte corect, în funcție de starea de spirit a persoanei, de specialitatea sa, de calitățile sale.

Adică să o adaptezi cât mai mult la întreaga lume, astfel încât toată lumea să vadă: „O! Această carte vorbește despre mine! Vorbește despre cum mă pot schimba puțin și imediat totul va fi bine”.

KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: