Viața este un echilibru al binelui și al răului

Partidele și tendințele de opoziție vor să-și distrugă adversarii, dar nu înțeleg că nu pot exista unul fără celălalt. Unul nu ar trebui să-l distrugă pe celălalt, ci să ne conectăm corect pentru a crea, prin concesii reciproce, un loc pentru o a treia forță, care este comună ambelor pentru Creator.

Prin disponibilitatea mea de a face loc altcuiva, îl oblig pe Creator să se dezvăluie pe Sine Însuși.

Acesta este singurul mod de a realiza pluralismul. Acestea nu sunt doar cuvinte frumoase, ci mai degrabă acest lucru trebuie să vină din înțelegerea faptului că așa funcționează natura și nu vom supraviețui altfel. Toată lumea este obligată să dea loc altor curenți opuși, să respecte opiniile celorlalți și nu împotriva voinței unuia, ci din conștientizarea faptului că astfel se construiește lumea.

Nu vom putea niciodată să distrugem punctul de vedere opus, deoarece distrugând inamicul ne distrugem pe noi înșine. Trebuie să am grijă ca inamicul să existe, deoarece în această formă el mă ajută să îmi descopăr părerea.

Toată natura există în opoziția plusului și a minusului, creând viață sub toate formele posibile. Prin urmare, trebuie să fiu gata să accept pe toată lumea, de la stânga la dreapta, de la opozanți la aliați, deoarece aceasta este o consecință a dezvoltării societății umane. Tot ce trebuie să știu este să fac mozaicul potrivit din toate aceste forme pentru a vedea adevărata umanitate din el.

În această formă, ea provine din partea naturii, care creează tot felul de calități în cadrul ei, din care putem cunoaște creația și învăța cum să existe bine și fericit. În caz contrar, vom lupta continuu, ca și copiii mici. Nu trăim, în schimb, suntem doar ocupați să încercăm să ne facem rău.

Nu am dreptul să mă gândesc la distrugerea vreunui curent; la urma urmei, eu nu sunt Creatorul. Această dorință este un semn de corupție, de dezacord cu programul Creatorului.

Există loc pentru toată lumea, dar numai dacă nu ne distrugem reciproc. Aceasta înseamnă că chiar și îngerul morții se transformă într-un înger sfânt. El nu încetează să mai fie îngerul morții, dar cu ajutorul său, îngerul sfânt se ridică și cei doi există unul împotriva celuilalt.

Dacă un curent îl distruge pe celălalt, atunci el însuși nu are nicio bază pentru existență. Prin urmare, trebuie să se asigure că există adversari. Unul nu poate fi fără celălalt.

Lumea se bazează pe un echilibru dintre bine și rău, iar oamenii buni există pentru că există oameni răi. Nu poate fi altfel. Ambele există pentru a crea un loc pentru revelația Creatorului – sursa ambelor.

Dacă coborâm de la nivelul uman la nivel biologic, vom vedea că corpul nostru are multe sisteme concepute pentru a distruge celulele și a purifica corpul, deoarece fără aceseta corpul nu poate exista. Viața este o împletire a binelui și a răului. Corpul este un sistem dinamic care menține echilibrul tot timpul, iar acest lucru se numește viață. Imediat ce echilibrul este perturbat, corpul moare.

Orice din lume există pentru a-și menține opusul. Inițial, nu poate exista doar o parte, dar se poate observa mai mult. Toate sistemele există deja și este loc pentru toate, doar unele ne pot fi dezvăluite mai mult și altele mai puțin, în funcție de natura noastră. Sarcina noastră este de a echilibra toate aceste sisteme, iar echilibrul final va însemna sfârșitul corecției.

La sfârșitul corecției, tot răul și tot binele sunt dezvăluite și vedem că ceea ce ni se părea drept rău era de fapt bun. Acest lucru este atunci când ajungem la perfecțiune.

Coronavirusul și alte probleme care ne așteaptă vor duce la o astfel de explozie de ură încât umanitatea va începe să se distrugă. Prin urmare, trebuie să le transmitem oamenilor că în societatea noastră, în mediu, în sistemul lui Adam HaRishon în care existăm, nu există nimic de prisos care să poată fi distrus și îndepărtat din lume. Trebuie doar să organizăm conexiunea reciprocă corectă între toate părțile opuse.

Acest lucru face ca toată lumea să fie mai înțeleaptă. Unul îl înțelege pe celălalt, părerea opusă și își dă seama că este imposibil fără ea, deoarece se susțin reciproc.

Imaginează-ți că toate cele 150 de țări care există pe lume și-au dat seama brusc că au nevoie reciproc: toate au nevoie de Rusia, America, China, Japonia, Europa și Africa. Atunci cum s-ar fi schimbat lumea, cât ar fi economisit în resurse, bani și costurile armelor și ale armatei.

Vom vedea curând că, fără a pune în aplicare acest principiu, lumea se prăbuşeşte pur și simplu într-un prăpastie. Ne vom găsi tot mai dependenți unul de celălalt, dar nu vom putea să ne unim.

Toată lumea ar trebui să înțeleagă că orice fenomen are un loc în lume. Toate mișcările și forțele opuse au nevoie reciproc unele de altele și trebuie să se trateze bine, deoarece natura superioară ne obligă la acest lucru.

Prin urmare, este necesar să nu distrugem și să eliminăm inamicul, ci mai degrabă să existe împreună unul împotriva celuilalt. În opoziția corectă ne este revelată posibilitatea existenței la gradul superior. De fapt, acesta este motivul pentru care sunt dezvăluite forțele opuse pentru a ne obliga să trecem la gradul următor.

Din nou vor fi dezvăluite forțele opuse, care, dacă le tratăm corect, ne vor ridica chiar și cu un grad mai mare – față de cauza lor. Astfel, ne vom ridica până vom descoperi că însăşi cauza tuturor este Creatorul, pentru care binele și răul se susțin reciproc, și nu există binele fără rău și nici răul fără bine. În general, binele și răul dispar și totul se contopește în Creator.

Cu toții avem păreri diferite și nu ne schimbăm părerile, cum ar fi două persoane care stau în aceeași mașină și argumentează ce drum trebuie ales. Nu putem găsi o soluție în acest fel. Singura soluție este dezvăluirea Creatorului prin concesii reciproce, iar El deja ne va arăta direcția. Această direcție nu este cea indicată de unul sau de altul, ci este cea care generalizează toate opiniile noastre.

Acesta este motivul pentru care Creatorul se numește generalizare. El ne va conduce în direcția Sa unde toate opozițiile noastre sunt conectate într-un singur întreg, unde nu există opoziție și toată lumea este egală, toată lumea este bună și este îndrăgostită și unită.

Din Lecția zilnică a Cabalei 8/3/20, Dragostea acoperă toate fărădelegile

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed