Ziua de naștere a omului

742.03Dorința de a primi nu dispare și nu se stinge în noi, ci treptat învățăm să o folosim de dragul dăruirii. Calitatea primirii care se numește Malchut rămâne în noi, iar calitatea dăruirii, calitatea Bina o îmbracă. De aceea devenim precum Creatorul și suntem numiți om, Adam, adică precum (edome în ebraică) forța superioară.

În acest fel poate avansa o persoană, devenind din ce în ce mai asemănătoare Creatorului. Aceasta înseamnă că el ridică gradele de echivalență de formă la forța superioară. El doreşte să prefere guvernarea Creatorului guvernării creației, să prefere dorința de a dărui dorinței de a primi. Așadar, el se ridică din această lume, unde domnește calitatea Malchut, la lumea superioară unde guvernează calitatea Bina.

Încă nu înțelegem ce înseamnă „credința deasupra rațiunii”, adică guvernarea Binei asupra Malchut. Acestea par a fi cuvinte goale pentru noi, până când facem această tranziție de la Malchut la Bina. Malchut rămâne, dar se ascunde în interiorul Bina, iar Bina înfășoară Malchut și îi dă formă, adică îi determină comportamentul, controlând Malchut.

Iar Malchut susține Bina; cu cât Malchut crește, cu atât mai mult crește Bina. Prin urmare, Creatorul spune creaturilor: „Voi M-aţi făcut”.

În egoismul nostru, Creatorul se află la cel mai mic grad dintre toate gradele posibile și prin urmare, se ascunde de noi. Dar cu cât Îl ridicăm mai sus deasupra nivelului Malchut, cu atât mai mult Îl putem dezvălui. Îl ridicăm pe Creator, Bina, să domnească peste Malchut. Așa ne depășim egoismul și Îl stabilim pe Creator ca rege peste lume.

Din momentul în care luăm o decizie interioară, că Bina va guverna peste Malchut, că credința va stăpâni asupra rațiunii, începe să se dezvolte în noi nivelul uman. Și această etapă a dezvoltării noastre se numește „Rosh HaShanah” (an nou). Declarăm că în această zi s-a născut primul om, Adam HaRishon, s-a născut un om în noi, deja oarecum similar cu Creatorul. Din acest moment începe o nouă perioadă, „noul an”.

Acesta este motivul pentru care a fost creată această lume: aşa încât o persoană să ridice calitatea dăruirii peste calitatea de a primi, înlocuind forța egoismului cu forța de dăruire. Și cu cât crește calitatea Binei, cu atât odată cu aceasta crește dorința noastră de a primi, până când întreg Malchut se ridică la Bina și apoi la Keter. Aceasta împlineşte toate corectările creației, pregătite pentru noi de către Creator.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 9/8/21, „Credința deasupra rațiunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: