“Ȋn mijlocul pandemiei trebuie să restabilim conexiunile spirituale” (Newsmax)

Articolul meu din Newsmax:“Ȋn mijlocul pandemiei trebuie să restabilim conexiunile spirituale

Nu suntem obișnuiți cu coronavirusul. Nu avem nici o idee despre cum vom ieși din asta și unde ne vom îndrepta de aici.

Dacă cineva crede că va trece în câteva săptămâni, asta nu se va întȃmpla. Ne aflăm într-o stare nouă, care va dura peste vară și după aceea va merge, spre iarnă.

Când se va sfârşi această pandemie?

Se va încheia când vom îmbunătăți conexiunile umane. Pentru a înțelege de ce este așa, avem nevoie de o conștientizare mai profundă a modului în care funcționează natura.

Înainte de a veni coronavirusul asupra noastră, am acționat dintr-o dorință hrănită de steroizi, de a profita unul de la altul, ca fiecare să-şi împlinească propriile interese.

Grija noastră pentru ceilalți oameni și pentru planeta noastră era umbrită de preocuparea pentru noi înșine. Ca atare, preocuparea noastră pentru sine ne-a făcut să privim natura și pe ceilalți oameni doar printr-o lentilă a modalităţii de a îi folosi pentru avantajul nostru maxim.

Astfel, natura avea nevoie să ne învețe o lecție. Și a făcut-o, într-o manieră foarte dramatică, abilă, grijulie și riguroasă.

Eram ca frații care se luptă pentru jucării, iar apoi natura, ca un părinte strict, ne-a ordonat să încetăm certurile, să mergem în camerele noastre, separat, să ne gândim la modul greșit în care ne comportăm și cum ar trebui să ne comportăm unul față de celălalt, atunci când natura ne va lăsa iarăşi afară.

Sper, așadar, că vom trata în mod serios perioada în care ne aflăm, că vom folosi timpul pe care îl avem acum, pentru a realiza interconectarea și interdependența strânsă dintre fiecare și cu natura.

Coronavirusul ne ajută să vedem cât de egali suntem. Nu face distincție între bogați și săraci, șef și muncitor, faimos și necunoscut – toți suntem egali în fața acestei lovituri.

Înțeleg complicațiile pe care le avem în a vedea toți oamenii ca fiind egali, pentru că am fost crescuți să clasificăm și să etichetăm oamenii în anumite moduri, dar nu avem de ales: Natura ne arată prin acest virus că ne consideră pe toți ca egali și am fi înțelepți să încercăm să ne vedem aşa cum ne vede natura.

Chiar și elitele multimilionare care s-au refugiat în insulele lor private și în buncărele subterane sunt încă nesigure de coronavirus. Virusul a apărut în multe locuri, unde încă nu avem nicio înțelegere despre cum s-ar fi putut întȃmpla acest lucru. Prin urmare, chiar și în astfel de zone de evadare, oamenii sunt predispuși la virus așa cum este toată lumea, deoarece există un motiv complet diferit pentru prezența virusului, faţȃ de cât putem înțelege în prezent.

Prin urmare, cu cât ne raportăm mai repede la toţi oamenii ca fiind egali- cu cȃt avem grijă pentru toți oamenii din lume la fel de mult cât ne pasă de noi înșine – ne vom ridica foarte repede deasupra acestei lovituri pe care ne-a trimis-o natura și vom progresa într-o conexiune din ce în ce mai mare între noi, în condiții mai calme și mai pașnice.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed