70 de națiuni ale lumii – Interpretare istorică și spirituală

Întrebare: În Cabala există conceptul de 70 de națiuni ale lumii. De unde vine numărul de „70”?

Răspuns: Provine de la faptul că forma rădăcinilor spirituale au consecințe corespunzătoare în lumea noastră.

Zeir Anpin este compus din șapte Sfirot și fiecare Sfira este compusă din zece părți, asta însumează 70.

Întrebare: Cabaliștii au scris că dorințele noastre, din punct de vedere spiritual, sunt împărțite în 70 de națiuni. Dar dacă începem să studiem din punct de vedere istoric, ar putea să fie altfel, să nu fie neapărat 70?

Răspuns: Nu. Josephus Flavius are confirmarea acestui lucru; la urma urmei, este considerat un mare istoric.

El a fost capturat de romani și a plecat cu ei din Iudeea subjugată și distrusă. La Roma, a fost creat pentru el un institut imens unde, pentru a-și putea scrie tratatele, sute de oameni au lucrat sub supravegherea lui. De aceea, nu putem spune că aceste fapte sunt false sau, într-un fel, distorsionate.

Întrebare: Cum se raportează cabaliștii la tratatele sale?

Răspuns: Nu sunt deosebit de relevante pentru că nu a scris despre condițiile spirituale. El a descris ce s-a întâmplat în lumea noastră ca o consecință. Dar totuși, cartea sa începe cu cuvintele: „La început Domnul a creat cerul și pământul…” și așa mai departe, așa cum este descris în Tora.

Întrebare: Dumneavoastră, fiind cabalist, confirmați faptul că consecințele pe care el le descrie în lumea noastră corespund clar acelor legi spirituale pe care le știți din Lumea Spirituală?

Răspuns: Desigur. El descrie totul cu precizie.

Întrebare: Nu se întâmplă ca istoricii să denatureze lucrurile?

Răspuns: El nu era la acel nivel și nici romanii. Au trebuit doar să înregistreze totul pentru generațiile viitoare, lucru pe care l-au și făcut. În ochii romanilor, el i-a proslăvit pentru totdeauna. Acesta este motivul pentru care au fost create pentru el astfel de condiții și el a fost capabil să descrie totul.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 28/01/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: