Adevărata cauză a antisemitismului

293Este punctul central a ceea ce a fost poruncit evreilor, că asta trebuie să facă în lume. Desigur, evreii trebuie să se despartă de vițelul de aur. Vedem ce li se întâmplă în toate țările lumii, cât de mult dețin cu adevărat în mâinile lor – bogăție, bănci, tranzacții, comerț și orice altceva. Vedem cât de mult au reușit, pentru că își folosesc potențialul mental și voința specială, dar doar pentru a câștiga cât mai mult posibil.

Astăzi, acest lucru este dăunător nu numai pentru ei și pentru alte națiuni, ci și pentru întreaga natură. Am ajuns într-o stare în care natura altruistă, interconectată, care se dezvăluie acum ca un singur întreg, nu mai poate tolera faptul că o persoană consumă mai mult decât are nevoie.

Evreii, înaintea tuturor, pur și simplu devorează natura, dorind să smulgă din ea din ce în ce mai mult. Toate acestea ne dezvăluie o esență umană complet desfigurată atunci când o persoană consumă din natură mai mult decât are nevoie. Toată natura, întreaga noastră civilizație este închisă, globală. Nu putem consuma mai mult decât avem nevoie, altfel, stricăm echilibrul în natură, iar pentru asta ea ne pedepsește.

Astăzi ne confruntăm cu mari probleme, inclusiv cu cele de mediu. Acest lucru este mult mai puternic și mai înfricoșător decât armele acumulate de umanitate și bombele atomice, deoarece aceea cu care ne confruntăm este un recul necruțător.

Parcă apăsăm trăgaciul, iar acum reculul va merge în direcția opusă naturii, către noi. Prin urmare, ceea ce facem este foarte periculos. Și în acest sens, evreii sunt și ei în frunte.

În plus, unitatea cu imensul sistem global în care există umanitatea nu este doar un consum rezonabil, ci și nevoia de interconectare dintre noi, de sprijin reciproc, de a crea o umanitate unificată pe baza idealului „iubiți-vă aproapele ca pe voi înşivă”.

Cu toate acestea, nimeni în afară de evrei nu o poate face. Există o genă inerentă în ei pe care trebuie să o folosească pentru a se uni unul cu celălalt, iar atunci întreaga lume va începe să-i urmeze, dar numai în această mișcare! Dacă încep să se unească, lumea automat îi va urma.

Apoi vom vedea o imagine foarte interesantă: cum o națiune mică, împrăștiată, își elimină toate problemele sociale, economice și de altă natură, în care este cufundată și începe să se unească. De îndată ce se va întâmpla acest lucru, toate celelalte națiuni imediat, ca o umbră, vor repeta după ea același lucru.

Acesta este adevăratul motiv al antisemitismului. Națiunile lumii simt că viitorul lor luminos, bun și frumos depinde de acești mici evrei care trăiesc printre toate națiunile și nu fac ceea ce ar trebui.

Dar când te întorci la evrei, din păcate, ei nu văd, nu aud și nu înțeleg acest lucru. Ei te consideră, în primul rând, chiar mai antisemit decât alți antisemiți adevărați. Aici se ridică o problemă, o simțim singuri, deși continuăm neîncetat să le explicăm care este misiunea lor.

Din KabTV “Discuţie despre antisemitism”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed