Alb-negru și tot ce se află între ele

Cine este adversarul meu? Nu l-a creat Creatorul, nu-i vine puterea lui de sus? Recunoscând dreptul său de a exista, recunosc Creatorul. Toată lucrarea mea este de a dezvălui Creatorul prin adeziunea cu El. Creatorul este însă o colecție de toate aspirațiile, dorințele, calitățile, pe care le organizez corect, culegând imaginea Creatorului în acest mozaic.

Creatorul nu are nicio imagine și formă în afară de cea pe care o voi colecta din toate detaliile pe care El le-a creat și pe care mi le-a furnizat. Prin urmare, doar distrugerea oricărui fenomen din lume este cea mai mare crimă.

Să ne detașăm de emoțiile noastre și să judecăm în mod obiectiv: Cum pot fi combinate toate forțele din lume, care, desigur, vin de la Creator, într-un singur sistem numit Adam, om? Desigur, toate forțele trebuie să fie incluse în acest sistem, de la cele mai negative la cele mai pozitive, de la stânga la dreapta, de la negru la alb, toate minusurile și plusurile și tot ceea ce se află în interior, ca în corpul nostru.

Dacă nu cădem sub influența emoțiilor noastre și gândim rezonabil, atunci va deveni clar că există un loc pentru toate. Acesta este răspunsul la întrebarea cum să rezolvi problema de astăzi în lume, când unii urăsc pe alții. Până la urmă, vedem ce tulburări se întâmplă în America și Israel, unde părțile opuse vor să se distrugă, să se ștearga reciproc din această lume, fără a lăsa nici măcar amintiri.

Și acest lucru este foarte rău. Trebuie să avem grijă ca toată lumea să aibă un loc. Nici unul, nici celălalt nu pot exista fără un astfel de pluralism. Dacă omori lupii, și oile vor muri de boală. Dacă insectele ar fi distruse, recoltele ar fi distruse. Este interzis să faci acest lucru. Natura este organizată astfel încât, deși forțele diferite se opun între ele, creează un loc pentru perfecțiune cu combinația lor corectă.

Perfecțiunea este rezultatul conexiunii corecte între toți. Nu există bine fără rău, iar răul există doar pentru a dezvălui binele. Și trebuie să construim aceleași relații între oameni în societatea umană.

Forța superioară ne încredințeaza să explicăm acest lucru întregii lumi; de aceea ne-a adus la această organizație, ne susține și ne dă putere. Trebuie doar să încercăm s-o înțelegem din ce în ce mai bine în fiecare zi, pentru a se potrivi din ce în ce mai mult cu acest proces și cu programul superior.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: