Libertatea de alegere, partea 5

Alege cel mai bun mediu

Baal HaSulam „Libertatea”: Prin urmare, cel care se străduiește să aleagă continuu un mediu mai bun este demn de laudă și răsplată. Însă și aici asta nu se datorează gândurilor și faptelor sale bune care vin la el fără ca el să aleagă asta, ci datorită efortului său de a dobândi un mediu bun, asta este ceea ce îi aduce aceste gânduri și fapte bune.

O persoană care alege cel mai bun mediu obține de fiecare dată o recompensă: starea sa următoare, mai bună, mai avansată.

Întrebare: Apariția gândurilor bune sau rele în mine nu sunt de la mine?

Răspuns: Nu, dar ceea ce faci cu ele, este de la tine.

Poți să te „programezi” singur pentru viitor. Într-adevăr, pentru a dezvolta în tine o dorință liberă și mai mare, setările tale vor fi doborâte de fiecare dată, oferindu-ți posibilitatea de a te orienta către obiectiv cu o precizie mai fină. Ca o corabie dinspre mare, care intră pe albia unui râu plină de crengi, ea este călăuzită constant. La fel trebuie să te deplasezi și tu!

Întrebare: Deci, a fi o persoană bună sau rea, a face bine sau rău, nu depinde de persoană?

Răspuns: Nu. Doar alegându-ți mediul, ca urmare a acestui fapt, faci fapte bune sau rele.

Mai mult, dacă încerci mereu să faci o faptă bună împotriva stării tale anterioare și în raport cu starea ta viitoare, atunci următoarea stare va fi mai bună. Și nu dispera dacă ți se arată următoarea stare: „Ah, vezi?! Nu ești tu acela!”. Este așa, numai pentru a te împinge tot mai mult înainte!

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 4/02/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed