Amintirea fiecărui nivel

În Shamati #34, “Profitul unui pământ”, Baal HaSulam scrie: Pentru a fi recompensat cu nivelul de a urâ separarea, cineva trebuie întâi să cunoască ce este separarea, adică de ce este separat și apoi el poate spune că el vrea să corecteze acea separare.

El vrea nu numai să se corecteze pe el însuși ci de asemenea și să se restrictioneze pe sine ca să nu se îndepărteze. Asta doar dacă el înțelege ce este această separare. Dar dacă nu își amintește de această stare, de această definiție sau dacă nu a experimentat-o niciodată, el nu se teme de ea și se apropie de ea ca un om orb.

Întrebare: Asta înseamnă că cineva trebuie să experimenteze o separație în prealabil?

Răspuns: Da, cu siguranță. Doar după ce noi cădem putem să menținem starea de a nu cădea pe plan interior. Unde începe toată creația? De la spargere.

Remarcă: Dar noi nu ne aducem aminte de căderea noastră.

Comentariul meu: Nu ne aducem aminte, dar ne putem aduce aminte de ea dacă vrem. Apoi nu vom cădea și nu ne vom sparge deoarece toate atributele negative vor exista în noi. Nu trebuie să ne lovim capul de perete din nou și din nou. Cu alte cuvinte, un Reshimot spiritual a tuturor nivelelor de coborâre, de cădere, rămân în noi și noi vom urca aceleași nivele și ne vom aminti de fiecare nivel.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 12/15/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed