Apa și crocodilul: Mila și înțelepciunea

Și acest monstru care vine în Keter al Nilului, gradual se întărește în el și înnoată și intră în mare – Malchut de Atzilut – unde conduce și înghite câteva specii de pește, care sunt niveluri în mare care sunt inferioare lui. Le înghite, ele sunt completate în el, iar el se întoarce la Nilul nemișcat. Și aceste nouă Niluri vine sus înspre el să primească abundența lor, deoarece ei primesc abundența lor de la Nilul nemișcat, Keter al lor. Și în jurul Nilului sunt câteva tipuri de copaci și iarbă. Și acesta este primul printre Niluri, Keter. (Rabbi Shimon bar Yochai (Rashbi), Zohar pentru toți, Vol. , “Bo”, 41)

Noi vorbim despre două etape spirituale unde fiecare etapă se dezvoltă una în interiorul celeilalte, ca un embrion în interiorul unei mame. De ce natura a aranjat în acest fel?

Inițial, în interiorul unei etape mari trebuie să se dezvolte o mică etapă. Se anulează pe ea însăși în totalitate în fața etapei mari, iar apoi are dreptul să se dezvolte. Se predă voinței etapei superioare, iar etapa superioară o dezvoltă, ca și cum ar înghiți-o în ea, cum o mamă absoarbe o picătură de sămânță și începe să o dezvolte în interiorul ei.

Un crocodil verde mare, simbolizând o dorință imensă, absoarbe dorințele mici, le dezvoltă în el însuși și apoi le eliberează. Un crocodil este personificarea conducătorului râului care coboară din Gradina Eden și ajunge pe pământ.

De la cel mai înalt nivel de dăruire, iubire și guvernare generală, numit Bina, coboară patru râuri, patru pârâie de forță care ajung la Malchut prin Zeir Anpin. Aceste râuri ne aduc tuturor o forță dătătoare de viață. Ele sunt dominate de proprietatea înțelepciunii, care este numită “crocodil”.

Apa este o proprietate a milei și dăruirii. Proprietatea înțelepciunii curge în ea, însă ambele proprietăți nu se amestecă una cu alta, iar una există în interiorul celeilalte. Aceasta este o trăsătură foarte interesantă a apei. În Israel este Lacul Kinneret (Lacul Tiberias) în care curge râul Iordan din munți.

Dacă te uiți de sus, poți vedea cum râul curge în interiorul lacului, iar apele nu se amestecă una cu alta. Ele au proprietăți complet diferite.

Este la fel aici. Un crocodil verde mare este o proprietate a înțelepciunii care există în interiorul proprietății milei (în apă). În această proprietate dorința unei persoane se poate dezvolta mai departe, însă în interiorul apei, în interiorul proprietății milei! Adică noi vorbim despre primirea de dragul dăruirii.

Din emisiunea de pe KabTV “Puterea Cărții Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed