Apelul la corectarea lumii

Nu există nimeni ȋn afară de Creator și, prin urmare, totul vine de sus: atât trezirea de sus, cât și trezirea de jos. Singura diferență este în modul în care simțim această trezire: fiecare personal sau toţi,  împreună, în general. Trezirea personală nu este asociată cu o anumită perioadă; fiecare persoană o primește la timp; potrivit locului său în sistemul comun, începe să avanseze, să studieze și vine la grup.

Există însă o trezire de sus care acționează asupra ȋntregului popor Israel și ȋl poartă prin diferite perioade, favorabile sau dificile. Totul depinde de respectarea noastră a guvernanței superioare. Timpul actual este special și dacă nu ne trezim și nu ne schimbăm în modul în care guvernanța superioară cere de la noi, atunci ne vom simți foarte rău.

Nu trebuie să închidem ochii, calmându-ne cu faptul că până acum totul pare bine. Înțeleptul vede starea viitoare, deci acum este momentul să creăm un program de restaurare atât pentru poporul Israel, cât și pentru întreaga lume. În mod similar, în medicină, se investesc sume imense de bani în dezvoltarea dispozitivelor de diagnosticare, pentru a identifica în prealabil o boală periculoasă. Dacă nu se face acest lucru și boala progresează, aceasta duce la consecințe tragice.

Prin urmare, trebuie să accelerăm timpul și să căutăm în avans ceea ce trebuie făcut pentru a salva toată lumea și, de asemenea, să îndeplinim scopul creației și să oferim plăcere Creatorului. Desigur, „Nu există altcineva în afară de El”, dar unde sunt eu, unde este participarea mea personală la asta? Trezirea mea de jos este inclusă în „nu există nimeni în afară de Creator”, dar din cauza lipsei de adeziune cu El, deocamdată, nu știm cum se ȋmbină acest lucru.

Unitatea este necesară pentru întreaga lume și acest lucru înseamnă că este necesar pentru Creator, deoarece El locuiește în interiorul națiunii. Credem că putem atinge Creatorul personal, individual, dar aceasta este o cerere egoistă. Dacă vom ajunge la revelare, atunci noi vom fi ultimii, după întreaga lume. La urma urmei, corectarea lumii este chemarea timpului; trăim în ultima generație.

Dacă vrem să dăruim Creatorului, trebuie să avem grijă de corectarea întregii lumi, iar acest lucru este posibil numai prin poporul Israel. Puteți acționa asupra Israelului numai prin grupul nostru, prin grupul meu de zece, prin participarea personală a tuturor. Dacă construim realitatea conform unei astfel de piramide și o influențăm, fiecare și toţi împreună, atunci vom reuși.( Minutul 1:40)

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 7/15/19, Scrierile lui Baal HaSulam, Ziar, „Națiunea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed