Așadar, nici o opinie nu piere din lume

Baal HaSulam, „Libertatea”: Prin urmare, colectivul este obligat să păstreze meticulos toate opiniile celor puțini, astfel încât să nu piară din lume. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să știe cu siguranță, în deplină încredere, că opiniile mai adevărate și mai dezvoltate nu sunt niciodată în mâinile colectivului, în autoritate, ci mai degrabă în mâinile celor mai slabi, adică în mâinile minorității care nu iese în evidenţă.

Întrebare:  De ce, când stăm în cercuri, ar trebui ca fiecare să-și exprime părerea?

Răspuns:  Până când toată lumea nu se realizează deplin, în conexiunea dintre noi, nu putem ajunge la similitudine cu Creatorul și să construim un grup  în care Creatorul va fi dezvăluit.

Grupul este un instrument și pe care trebuie să-l calibrăm. În timp ce rotim butonul la un radio, reglându-l la o anumită frecvenţă, în același mod trebuie să rotim toți membrii grupului, astfel încât să se conecteze unii cu alții, iar în unitatea lor, se va manifesta forța integrală comună. Acesta va fi Creatorul. Prin urmare, participarea tuturor este foarte importantă. La fel, fiecare, individual, este foarte important.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei” 12/25/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed