Atât iubirea cât și ura

557Comentariu: Înainte de a începe să studiez înțelepciunea Cabala, credeam că dragostea și ura nu sunt înrudite, credeam că dragostea este un lucru iar ura un alt lucru, De asemenea nu puteam înțelege cum cineva le poți simți pe amândouă, în același timp

Răspunsul meu: Credeai asta pentru că în lumea noastră nu putem uni ceea ce este opus. Cel mult, putem înțelege faptul că se anulează reciproc, ceea ce înseamnă că se distrug una pe alta, dar nu putem înțelege că pot co-exista reciproc, că se pot completa reciproc și că se definesc una pe alta. În lumea noastră, nu se întâmplă acest lucru.

Adevărul este că nu există dragoste fară ură și ură fără dragoste. Mai mult chiar, dacă nu poți susține ura și dragostea împreună, înseamnă că nu iubești sau urăști cu adevărat.

Întrebare: Ce determina creșterea urii în om? Este aceasta creștere proporțională cu o dragoste viitoare?

Răspuns: Asta se întâmplă doar într-un grup care tânjește  să obțină atributul dăruirii. Daca cineva are un mic grup și dorește să fie în garanția reciproca cu acest grup, și să simtă iubirea, începe să simță diferite perturbări care îl fac să-și recunoască natura sa egoista. Prin depășirea acestor perturbări, avansează.

Din emisiunea de pe KabTV’s „Noutati cu Dr. Michael Laitman” 29.12.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed