Bărbat și femeie, Partea 8

Viața de familie – un sistem de negociere

Remarcă: Pentru a preveni conflictele în familie, cabaliștii recomandă stabilirea în prealabil a unui cadru și a unor limite clare în relație, fără a uita să și le amintească unul altuia și, să nu le fie frică să transmită semnale partenerului dacă acestea sunt încălcate.

Comentariul meu: Viața de familie este un acord care, desigur, se poate schimba. Cu toate acestea, este totuși un sistem contractual.

Două persoane încheie un contract între ele, care este continuu, în continuă schimbare și în curs de dezvoltare. Acestora li se alătură apoi copii, proprietatea comună și se influențează unul pe celălalt, pentru că își măresc mult impresiile despre această viață, despre familie etc.

Adică avem extinderea constantă a clauzelor contractului. Prin urmare, trebuie să le discutăm tot timpul.

Remarcă: În principiu, același acord există și într-un grup de cabala, între prieteni, între oameni cu gânduri similare. Cu toate acestea, mi se pare că în familie există mult mai multă comunicare și interacțiune decât în grupul cabalistic. Cel puțin din punct de vedere economic și emoțional.

Într-un grup de oameni cu gânduri similare, suntem conectați doar de aceeași idee, care este încă abstractă și nu există în trăirile noastre.

Comentariul meu: Dacă este posibil să se creeze o astfel de conexiune, o astfel de unitate în cuplu, aceasta ar putea fi un stimulent foarte serios în obținerea scopului spiritual.

Întrebare: Asta înseamnă că dacă amândoi sunt de acord, putem lua toate principiile muncii în grup, despre care a scris Rabaș și să le apilcăm în familie?

Răspuns: Este foarte greu dar este posibil.

Întrebare: Înțeleg corect că este mult mai greu să le folosești în familie decât în grup?

Răspuns: Nu știu. Îmi este foarte greu să vorbesc despre asta. Deși văd câteva astfel de exemple de succes printre studenții mei și mă bucur de ele, până acum acestea sunt numai câteva cazuri izolate.

Întrebare: Recomanzi totuși cuplurilor să muncească în acest fel?

Răspuns: Da și nu. Problema este că un bărbat trebuie să fie stăpân pe el mai întâi într-un grup de bărbați.

Vedem asta din istorie. Când devine bărbat, adică se află în grupul de bărbați în care începe să primească contact cu Creatorul, atunci se poate conecta corect cu femeia potrivită. Nu este simplu.

Întrebare: Munca în familie înlocuiește munca spirituală într-un grup?

Răspuns: Nu aș sfătui începerea muncii spirituale în familie până când persoana nu este adaptată serios în grup.

 

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 31/12/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed