Baza pentru crearea unei familii

Întrebare: Dacă mai devreme baza pentru crearea unei familii a fost să furnizeze nevoile necesare pentru o persoană, astăzi, când toate aceste nevoi sunt îndeplinite, este necesar să căutăm un scop superior pentru crearea unei familii. Care ar putea fi acest scop?

Răspuns: Nu îl văd în lumea modernă. Nici umanitatea. Cu toate acestea, știința Cabala susține că familia este necesară pentru a fi la fel că o putere superioară. Obligația de a crea o familie, de a da naștere și creste copii, ne este dictată de necesitatea superioară, astfel încât să devenim precum Creatorul.

Din moment ce noi nu suntem animale în sensul că noi nu avem instinctele care ghidează animalele și deoarece noi putem să reglăm independent problemele familiilor, trebuie să ne legăm pe noi înșine de anumite valori. Ele vin din similaritatea noastre cu o forță superioară din natură.

Întrebare: Creatorul este proprietatea dăruirii care dezvoltă toată natura. Așadar, pentru ca această proprietate să se manifeste în mine și să pot înțelege unde poate fi aplicată în relație cu cine, eu trebuie să am o familie. Eu învăț asta instinctiv în propria mea casă și apoi o pot aplica la alți oameni?

Răspuns: Da. Și apoi să o transferi corect în întreaga societate.

De pe KabTV “Era post-coronavirusului” 5/21/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed