Cȃntec pentru două voci

528.03Chiar dacă mi se pare că tot ce mi se întâmplă depinde de mine, de prietenii mei sau de alte rațiuni aleatorii, în realitate totul vine de la Creator.

Dacă percep în felul acesta, înseamnă că stau mereu în fața Creatorului și nu în fața Faraonului,  sau a oricărei alte forțe. De asta avem nevoie: imaginați-vă întotdeauna stând în fața Creatorului.

Atunci, ceea ce ar trebui să fac este să încerc să-L văd prin toate influențele pe care El le trezește în mine, să înțeleg că totul provine din forța superioară, că nu există nimic altceva în afară de aceasta. Prin această atitudine față de tot ceea ce se întâmplă, voi ști deja cum să răspund. Trebuie să mă conectez cât mai mult cu prietenii și să mă conectez cu Creatorul împreună cu ei, până când Îl dezvăluim între noi. Atunci Creatorul va corecta conexiunea dintre noi și El o va umple.

Aceasta este munca noastră în fiecare clipă. Stările care apar  între noi pe această cale pot fi numite Egipt, exilul, exodul din Egipt și așa mai departe. Cu toate acestea, în esență, acesta este grupul de zece, care trebuie să ne întărească în mod constant conexiunea, să avanseze din ce în ce mai mult pentru a-l dezvălui pe Creator în conexiunea dintre noi, forța superioară, care este singura care controlează totul.

Această forță ne apare sub forma lui Faraon, sau a Creatorului, sau a diferiților oameni răi și drepți. Cu toate acestea, Creatorul este cel care se joacă cu noi  tot timpul, pentru a trezi grupul de zece și pe fiecare dintre noi pentru conexiune, mai presus de toate schimbările pe care El le-a provocat în noi, mai presus de toate tulburările.

Apoi începem să înțelegem limbajul Creatorului, să recunoaștem ceea ce dorește El de la noi, cum se adresează El nouă, cum se joacă cu noi ca la un instrument muzical. Simțim ce schimbări face El în noi și cum se răspândesc luminile Sale în interiorul conexiunilor noastre în grupul de zece, adică ne umple Partzuful.

În consecință, putem răspunde adresării Sale, îi putem răspunde. Avem un limbaj comun, așa cum este scris: „Eu sunt pentru iubitul meu și iubitul meu este pentru mine”. Creatorul ne vorbește schimbându-ne dorințele specifice din grupul de zece și vrem să ne conectăm deasupra tuturor stărilor; acesta este răspunsul nostru pentru El. Drept urmare, obținem un cântec adevărat, El ne vorbește, iar noi Îi vorbim, și cântăm cântecul împreună.

Principalul lucru este să ne imaginăm că totul se află în interiorul grupului de zece și nu fug de el, ci combin toate stările împreună, într-un singur sistem: șapte ani de saturație și șapte ani de foamete, Faraon, Creatorul și Moise. Atunci totul se  va aşeza la locul său într-un mod minunat și ușor.

Din Lecția zilnică de Cabala 16.03.21, “Pesah (A trece peste)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: