Ca toți ceilați

Întrebare: Să presupunem că am împrumutat cuiva 1.000 de dolari și mi-a dat înapoi un plic cu un dolar în el. Cum ar trebui să mă comport în această lume?

Răspuns: În această lume, nu te poți comporta într-un mod spiritual dacă ești înconjurat de oameni obișnuiți. În lumea corporală, trebuie să acționeză prin credință în rațiune. Puteți avansa prin credință deasupra rațiunii doar într-un grup de Cabaliști, cu opinii similare.

Întrebare: Când ajunge un Cabalist la nivelul în care întreaga lume devine, pentru el, o proiecție a Creatorului?

Răspuns: Aceasta este realizarea lui personală. Nu puteți vedea că un Cabalist acționează diferit de toți ceilalți și are o atitudine nerealistă față de lume. Nu este nimic special sau ciudat la el.

Întrebare: Să spunem că Baal HaSulam, în timp ce făcea cumpăra ceva dintr-un magazin, a oferit vânzătorului 1.000 de dolari și a primit restul, nu 500 $ ci 1 dolar. Cum ar reacționa la asta?

Răspuns: Ar fi cerut restul, pentru că în lumea noastră există astfel de legi. La fiecare nivel în care interacționez cu realitatea, trebuie să acționez în conformitate cu aceasta.

Comentariu: Dar în spatele tuturor vânzătorilor, a simțit o forță unică: Creatorul.

Răspunsul meu: Nu contează. Tocmai pentru a simți Creatorul și a fi în starea corectă cu El,  trebuie să ceară restul, deoarece, la acest nivel, acesta este modul în care Creatorul stabilește legile. La urma urmei, legile egoiste ale lumii noastre sunt, de asemenea, stabilite de Creator.

Întrebare: Se dovedește că, chiar dacă sufletul unei persoane este la un nivel diferit, într-o stare diferită, el trăiește în continuare în senzația acestei lumi. Atâta timp cât există, ar trebui să se comporte ca toți ceilalți oameni?

Răspuns: Nu vei simți nimic diferit în ceea ce-l privește. Absolut nimic! Îi place să mănânce bine, să doarmă și să meargă la plimbare. Nu vei vedea nimic spiritual la el.

Întrebare: Care este diferența?

Răspuns: Această diferență nu se manifestă în privința ta. El este într-o relație diferită cu Creatorul. Creatorul Însuși se dezvăluie lui, și el se dezvăluie Creatorului. La acest grad, sunt conectați unul cu celălalt. În plus, vrea ca toți ceilalți locuitori ai planetei să ajungă la cel puțin același nivel cu al său.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă un Cabalist, de exemplu, călătorește. Pe lângă tot ceea ce vede și aude, îl simte și pe cel care îi dăruiește: Creatorul?

Răspuns: Desigur. Acestea sunt senzațiile lui personale.

Întrebare: Se bucură el de călătorie, de hrană, de peisajul frumos, și de faptul că simte sursa care îi oferă această plăcere?

Răspuns: Se bucură de tot.

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV, 4/1/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: