Calea către adevăr

Adevăr, dreptate și milă – fiecare alege pe ce principiu să acționeze conform acestei lumi. Este clar că nu putem fi ghidați de adevăr pentru că nu-l cunoaștem; prin urmare, alegem altceva. De aceea creăm diferite sisteme pentru a-i ajuta pe cei mai slabi: să plătească prestații, să ajute mamele singure și familiile tinere etc.

Este ca și cum am vrea să compensăm ceea ce a făcut Creatorul incorect și nedrept. Creatorul, dupa cum se spune, a aranjat nedreptatea în lume și vedem că lumea este coruptă inițial, dar nu înțelegem ce este implicat cu corectarea. Încercăm să efectuăm o corecție în afara unei persoane, în loc să o corectăm în interior. Aceasta este întreaga problemă.

Dacă vrem să fim ghidați de adevăr, trebuie să corectăm pe toată lumea. În schimb, corectăm conexiunile externe dintre noi și, prin urmare, nu vedem succesul.

Este foarte dificil să stabilim adevărul pentru că nu cunoaștem rezervele interne ale unei persoane, ci doar vedem eforturile sale externe. Cu toate acestea, unul este mai puternic și mai energic din fire, iar celălalt este leneș și slab și este imposibil de evaluat ce eforturi depune cu adevărat această munca pentru toată lumea.

Trebuie să ținem cont de forțele interne ale unei persoane pentru a cere de la toată lumea eforturi egale în muncă. Cel puternic poate face de două ori mai multă muncă decât cel slab, dar vom fi considerați ca egali.

Este scris că „Adevărul va izvorî din pământ”, adică din dorință. Dacă ne folosim corect dorința, vom găsi criteriul adevărului acolo și îl vom putea folosi corect.

Ar trebui să devină clar pentru toată lumea cât de mult a primit fiecare persoană de la natură, de la Creator și cât de mult a suplimentat fiecare, iar apoi toată lumea va fi evaluată în mod egal.

Putem atinge criteriul adevărului numai dacă ne simțim cu toții în interior. Trebuie să ajungem la o astfel de legătură între noi și Creator și să dezvăluim o astfel de forță de legătură, încât toată lumea este gata să-i daruiasca celuilalt din toată inima și din suflet.

Atunci vom ajunge la nivelul adevărului. Nu va mai conta cine a făcut mai mult și cine a făcut mai puțin – toată lumea va da sută la sută și adevărul va domni.

Acest lucru nu înseamnă egalizarea tuturor, înseamnă că ne unim într-o astfel de formă în care totul începe să funcționeze. Există două condiții: fiecare oferă tot ce are și își folosește toate abilitățile pentru o conexiune comună. Apoi ne completăm ca furnicile într-un furnicar.

Revelația adevărului transformă întregul univers într-o sferă: fiecare este integrat cu ceilalti, astfel încât calitatea Creatorului, forța superioară a dăruirii, este revelată în interiorul lor. Și în acest fel, obținem perfecțiunea.

Din a 3-a parte a lecției zilnice de Kabbalah 11/9/20, Scrieri ale lui Baal HaSulam „Pacea în lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed