Când aurul este devalorizat

547.05Întrebare: În 2020 aurul se ieftinea, dar era începutul unei pandemii, așa că oamenii nu erau pregătiți să-l cumpere.

Dar în 2021 prețurile au crescut brusc, iar astăzi prețul aurului a atins un record neatins de 30 de ani. Oamenii cumpără în mod activ aur fizic sub formă de lingouri, monede și bijuterii.

Vreau să vă întreb, ca un cabalist, despre ce este vorba cu aurul? La urma urmei, totul este despre înfrumusețare…

Răspuns: Înfrumusețarea ego-ului!

Vrem doar să ne punem eforturile într-un fel de obiecte materiale care sunt imuabile, care să nu dispară sau să se degradeze, care să nu ruginească

Întrebare: Ce este aurul la nivel spiritual?

Răspuns: Este egoismul în forma sa cea mai pură. Aurul se referă la Keter, iar argintul se referă la Bina.

Întrebare: Puteți explica într-un mod simplu?

Răspuns: Când adevăratul egoism este corectat, este reprezentat de aur, iar când este pe cale de corectare – cu alte cuvinte, la jumătatea drumului spre corectare – este argint, Bina și Keter.

Întrebare: Să plecăm de la faptul că spiritualul ne afectează într-un fel sau altul. Suntem ramuri, în timp ce rădăcinile tuturor sunt spirituale. Dar atunci ce spuneţi despre aur?

Răspuns: Aurul rămâne.

Întrebare: Nimic nu-l poate înlocui?

Răspuns: Nu.

Întrebare: Chiar și în vremuri de foamete? Chiar și când nu există pâine?

Răspuns: Nu. Când nu există pâine, atunci nu. Dar odată ce începem să adăugăm ceva la pâine, imediat începe să apară aurul. Este făcut pentru cei vii.

Întrebare: Asta înseamnă că atunci când vorbim despre necesități, vorbim despre pâine. Dar când vorbim despre lumea noastră, lumea excesului?

Răspuns: „Oamenii mor pentru metal”.

Întrebare: Ce concluzie trageți din toate acestea?

Răspuns: Concluzia mea este foarte simplă: atât timp cât egoismul domnește, aurul va fi echivalentul universal, global al acestor forțe egoiste. Dar odată ce oamenii își schimbă ego-urile pentru conexiuni bune între ei, aurul va fi pur și simplu echivalat cu un metal obișnuit, un material obișnuit și nu va mai fi folosit pentru comerț. Doar valoarea dăruirii reciproce va fi folosită ca măsură pentru tranzacționare. Acesta este un material complet diferit.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 1/3/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed