“Care este relația dintre libertatea individuală și responsabilitatea socială?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este relația dintre libertatea individuală și responsabilitatea socială?

Societatea și nu individul ar trebui să simtă, să înțeleagă și să decidă asupra graniței dintre libertatea și responsabilitatea socială a individului.

Persoana trăiește în cea mai mare parte în societate, iar viața unei persoane ar trebui să fie în cele din urmă în beneficiul societății. Acesta este motivul pentru care o problemă majoră este de a furniza cunoștințele care ne vor permite să ne simțim bine social ca echivalent cu binele fiecărui individ. Cu alte cuvinte, obiectivele unui individ și ale societății umane în ansamblu ar trebui să fie aceleași: să ajungă la o stare de beneficiu reciproc al fiecărei persoane pentru cercul mai mare al societății umane. Vom trăi apoi fiecare în conformitate cu loialitatea noastră față de societate.

În plus, societatea ar trebui să influențeze fiecare individ prin creșterea la cea mai mare prioritate a valorii responsabilității și beneficiilor sociale și prin recompensarea fiecărui individ care acționează în beneficiul societății cu respect, merite și apreciere.

Ar trebui astfel să înțelegem în ce măsură suntem cu toții influențați de societate. Orice vrea societatea este ceea ce își dorește fiecare individ, deoarece toată lumea are nevoie de sprijin din partea societății. Sinele nostru, adică ego-ul nostru, este activat de valorile pe care le primim de la societate.

Dacă societatea nu acordă nicio atenție actelor egoiste prin care indivizii beneficiază în detrimentul societății și respectă actele altruiste prin care societatea beneficiază, atunci toată lumea se va strădui să desfășoare acte altruiste pentru a deveni respectați și să simtă că sunt importanţi și benefici societății. Vrem ca alții să ne sprijine și să vorbească favorabil despre noi. Dacă reușim să insuflăm o influență socială altruistă, atunci vom începe cu toții să ne realizăm la maximum pentru beneficiul societăţii.

Acesta este motivul pentru care societatea trebuie să fie factorul care stabilește granița dintre libertatea individuală și responsabilitatea socială.

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed